Rajvosa vabi na projekcijo filma Gori

0
72

Spoštovani,

vabimo vas, da se nam pridružite na projekciji filma Gori (Gori vatra) v četrtek, 10.4.2014, ob 19.00 v Slovenski kinoteki, Miklošičeva 28, Ljubljana.

Gori (Gori v""atra) je duhovita in ganljiva zgodba o Bosni in Hercegovini dve leti po koncu vojne, o običajnih ljudeh, upanju in borbi za boljše življenje.

Drama / komedija je umeščena v malo mestece Tešanj, v katerem ljudje na prvi pogled živijo skromno in pošteno, kjer so največje vrednote pijača, tradicija in sosedstvo. Drugo lice mesta pa kaže povsem drugačno sliko: socialne probleme, etnično nestrpnost, kriminal, prostitucijo in korupcijo.

Kaj se dogaja ob novici, da v mestece prihaja "veliki" predsednik in kako potekajo vaje v izgradnji demokracije v sedmih dneh, nam na zanimiv način prikaže scenarist in režiser filma Pjer Žalica. Odlična igralska ekipa: Enis Bešlagić, Bogdan Diklić, Jasna Žalica in drugi, ob glasbi Saše Lošića, nam pokaže veličino bosanske duše, ki se smeji tudi ko je najtežje in s tragikomičnim optimizmom dalje verjame v življenje.

Kot običajno bomo po projekciji filma imeli krajši razgovor z gosti, z druženjem pa bomo nadaljevali ob bosanski piti in pijači.

Vstop je prost.