Razkrivamo brezplačne dogodke, ki jih pripravljamo za knjižni sejem

0
115

Že veste, ali boste obiskali letošnji knjižni sejem? Če se še niste odločili, verjamemo, da vas bo prepričal kateri od naših dogodkov, ki so za vse obiskovalce sejma brezplačni!

Knjižni sejem bo letos potekal od torka, 21. novembra, do nedelje, 26. novembra, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Mi že komaj čakamo, da se vidimo in poklepetamo o vaših in naših najljubših knjigah! ????

Tukaj so vsi dogodki, ki smo jih letos pripravili za vas:

Asya Širovnik Moškon in Zvezdana Mlakar: Pot samoodkrivanja in sprejemanja sebe

torek, 21. 11. ob 14. uri, Glavni oder, dvorana Kocka

V pronicljivem in čustvenem pogovoru boste spoznali, kako nevidni svet premika vidnega in kako na duhovni poti samoodkrivanja skozi različne življenjske izzive ter izkušnje spoznavamo sebe in sočasno nastajamo. Asya in Zvezdana se bosta v pogovoru dotaknili odkrivanja zaklada naše duhovne poti.

Jure Godler in Anže Tomić: Pripovedništvo skozi ribežen zeitgeista

torek, 21. 11. ob 18. uri, Pogovorna postaja, dvorana Kocka

Jure Godler in Anže Tomić se bosta pogovarjala o tem, kako zeitgeist skozi leta spreminja in fragmentira žanre, s posebnim poudarkom na vohunski in detektivski oziroma kriminalni literaturi.

Zlatko Bojanović in Zvezdana Mlakar: Kje se nam zatika pri postavljanju osebnih mej?

četrtek, 23. 11. ob 14. uri, Glavni oder, dvorana Kocka

Naučite se, kako postaviti trdne meje, ne da bi se počutili krive. Učenje postavljanja mej je ključnega pomena za osebno blaginjo in kakovost medosebnih odnosov. S postavljanjem mej ne le zaščitimo sebe, temveč tudi izražamo spoštovanje do drugih. V pogovoru bomo raziskali, kako najti ravnotežje med iskrenostjo in sočutjem, medtem ko ostajamo zvesti sebi in svojim prepričanjem.

mag. Urška Klakočar Zupančič in Zvezdana Mlakar: Ženske z volčjo dušo – bojevnice današnjega časa?

četrtek, 23. 11. ob 17. uri, Glavni oder, dvorana Kocka

Pred davnimi, davnimi leti je bil Bog ženska. Ljudje so častili zemljo, ki je vsako pomlad rojevala novo življenje. Stvarnica je bila ženska, dokler je niso prepričali, da jo mora biti strah. Strah pred vsem. Prepričali so jo, da je grešna sama po sebi. Grešna zato, ker je ženska. Ampak kljub temu so bile nekatere dovolj pogumne, da so poslušale volkuljo v sebi, poiskale in živele svojo prvinsko, divjo naravo ter postale neustrašne in resnične ustvarjalke svojega življenja. Take ženske so pustile stopnje za vse, ki prihajajo za njimi.

Kdo so divje ženske z volčjo dušo, ki kljubujejo družbenim normam in si upajo živeti svobodno?

Asya Širovnik Moškon, Anita Gomezel in Zvezdana Mlakar: Kdo ali kaj narekuje našo normalnost?

petek, 24. 11. ob 12. uri, Glavni oder, dvorana Kocka

Premalokrat se vprašamo, kdo ali kaj nam narekuje življenje. Kaj je zares naše, kaj pa le mislimo, da je? Kaj poganja naše odločitve v ozadju in zakaj je tako težko razviti globok odnos s sabo in drugimi? Želimo si drugačno družbo, a se premalo zavedamo notranje moči, ki jo ima vsak od nas.

Prisluhnite pogovoru, ki vam bo ponudil več jasnosti glede vpliva nepredelanih travm na našo skupno družbeno realnost ter pokazal rešitve.

pater Karel Gržan, prof. dr. Marko Pavliha in Tadeja L. Zupan: Svetilnik miru: živeti osebni zgled

petek, 24. 11. ob 13. uri, Glavni oder, dvorana Kocka

Eno je, ko v miru na svoj računalnik pišeš modrosti in si ves pameten ter poduhovljen. Drugo pa je, ko ti življenje pošlje opomin pred izključitvijo – denimo možgansko kap pregorelemu patru Karlu Gržanu. Ali pa ti nalije čistega vina: niti kaplje alkohola več v primeru Marka Pavlihe.

Kaj so tista sidra, ki te vrnejo v mir, in kako živeti, da si svetilnik tudi drugim?

Sabina Topolovec in Sanja Lončar: Z začimbami do boljše zbranosti otrok

petek, 24. 11. ob 14. uri, Pogovorna postaja, dvorana Kocka

Sabina Topolovec in Sanja Lončar se bosta pogovarjali o spregledanih močeh začimb, s katerimi lahko vplivamo na koncentracijo, znižamo stres in povečamo energijo. Če ste siti tega, da skupaj z otroki ure in ure »ponovno hodite v šolo«, vabljeni k odkrivanju naravnih rešitev, s katerimi jim lahko daste supermoč.

Miha Hančič, dr. Jože Urbanija, Danijel Bezek, Liljana Mastikosa in mag. Breda Podbrežnik Vukmir: Urmal, mamutov prijatelj: pogovor o knjigi, odkritju mamutovega okostja in o tem, kako takšne zgodbe zaživijo v likovni podobi

sobota, 25. 11. ob 9. uri, Glavni oder, dvorana Kocka

Miha Hančič in Jože Urbanija bosta razložila, kako je mogoče naravoslovno temo o odkritju mamutovega okostja preliti v strip in literarno besedilo. Kako je potekalo odkopavanje okostja, kako je to odmevalo doma in po svetu ter kako je prišlo do postavitve mamutovega kipa v naravni velikosti, pa nam bosta zaupala Danijel Bezek in Liljana Mastikosa iz Občine Kamnik.

Sabina Topolovec in Sanja Lončar: Zamolčane zdravilne moči začimb

sobota, 25. 11. ob 13. uri, Glavni oder, dvorana Kocka

Kaj zares zmorejo začimbe? Kaj so miti in kaj potrjena dejstva? K pogovoru o največji knjižni uspešnici na področju začimb, Ščepec rešitve, smo povabili Sanjo Lončar.

Sanja bo (pred predavanjem in po njem) na voljo tudi na stojnici založbe Primus, kjer bo odgovarjala na vaša vprašanja in podpisovala knjige.

Mojca Fatur in Tina Košir: Čarovnija in domišljija

nedelja, 26. 11. ob 10. uri, Glavni oder, dvorana Kocka

Čarobno je veliko časa preživeti v svetu domišljije; tudi takrat, kadar ne ustvarjamo ničesar konkretnega. Domišljija nam lahko pomaga priti do globljih uvidov o sebi in življenju. In lepo je, ko nam te odbleske druge resničnosti uspe vsaj za kanček prenesti v vsakdanje življenje.