Rožle je ljubosumen

0
265

Drage bralke, dragi bralci, danes vam predstavljamo knjigo Rožle je ljubosumen; Kako z vajo iz sofrologije preženemo ljubosumje. Knjigo je napisala in ilustrirala Aurelie Chien Chow Chine, ki dela s predšolskimi otroci. Knjižno noviteto, ki nam lahko služi tudi kot priročnik, je izšla v knjižni zbirki Prepoznavam čustva, pri Založbi Primus.

 

Več knjig, v zbirki Prepoznavam čustva, kjer je glavni junak Rožle, smo v Ventilatorju besed že predstavljali.

Kdo je Rožle? Zakaj je ljubosumen? Spoznajmo malega samoroga; tudi v tej knjigi, drage bralke, dragi bralci.

Zakaj se ravno danes Rožle počuti slabo? Je vzrok, da bo pri njem prespala  sestrična Lija, ki mu je sicer zelo ljuba? Rožle je sicer vesel, saj nestrpno pričakuje njen prihod.

Ko pa sestrična vsa vesela prihiti v njihov dom, je Rožle  ljubosumen, saj se vse vrti okrog prijazne deklice. Rožletova starša sta ji zelo naklonjena.

Kako z nadzorovanim dihanjem preženemo ljubosumje? V treh korakih, drage bralke, dragi bralci, se boste seznanili v priročniku, Rožle je ljubusumen. Bi poskusili?

Rožle, mali samorog, je vajo ponovil le trikrat. Uspelo mu je.  Ponovno je vesel. V njegovi glavi so posijali sončni žarki. Njegova griva in rep sta mavrično obarvana. Ustnice so razširjene v nasmeh.

Prijetno branje, dobro razpoloženje, drage bralke, drage bralci!