Sivko na potepu po Plečnikovi Ljubljani

0
49

 

SIVKO NA POTEPU PO PLEČNIKOVI LJUBLJANI

Nova slikanica o mojstru Plečniku. Prvo spoznavanje s Plečnikom in pojmom arhitekture za najmlajše otroke (4+)

Poiščite nas na 38. Slovenskem knjižnem sejmu!

Najprej je bilo vprašanje: Kako resnega Plečnika in njegova najbolj poznana ljubljanska arhitekturna dela približati otrokom?

Odgovor nam je na nek način ponudil kar Plečnik sam, ko se je v fotografski objektiv nasmehnil prav takrat, ko je imel v naročju svojega štirinožnega prijatelja Sivka. In tako se začne zgodba: HOV, HOV, jaz sem Sivko. Sem višavski terier. Po značaju sem lovski pes, a živim v Ljubljani, v Trnovem. V moji hiši živita še Jože, ki kar naprej riše, in Urška, ki gre na mojo srečo kdaj pa kdaj tudi k mesarju …

Psiček Sivko, čigar najhujši sovražnik je DOLGČAS, je lik, ki v slikanici o pasjem potepanju po Plečnikovi Ljubljani otroke popelje skozi ključna spoznanja o tem, kdo je bil Plečnik, kaj in koliko je delal, kdo so bili njegovi prijatelji ter s kom je živel v svoji hiši v Trnovem. Prav tako spoznamo nekatere njegove stavbe v Ljubljani, ki jih mladi bralci že, ali še ne, poznajo. Vizualno so izpostavljeni Plečnikova hiša, Trnovski most, Narodna in univerzitetna knjižnica, Tromostovje in tržnice.

Izdal in založil: Muzej in galerije mesta Ljubljane, zanj Blaž Peršin Avtorica: Ema Marinčič

Na voljo v trgovinah Plečnikove hiše in Mestnega muzeja Ljubljana, v spletni prodaji https://shop.mgml.si/ ter v bolje založenih knjigarnah.