Slikanica izpod peresa Alenke Klopčič

0
321

Drage bralke, dragi bralci, slikanico izpod peresa Alenke Klopčič poznate? Knjigo je ilustrirala Marta Bartolj, izšla je pri Založbi Debora.

Kdo je glavni knjižni junak? Kako se  zgodbica razplete? Zaključi? Kako bi vi drage bralke, dragi bralci, nadaljevali besedilo?

Lahko nam pišete na vladka@ventilatorbesed.com

Maja Car Marn je na hrbtni strani knjige zapisala:

“Zgodbica na pristen in prisrčen način poduči, da ne moremo biti taki kot drugi, tudi če se še tako trudimo. Pomembno je, da ostaneš zvest samemu sebi in da se imaš rad tak, kot si. In to, da imamo velikokrat prijateljstvo in ljubezen že vseskozi ob sebi, le videti ju moramo znati ter to ceniti.

Avtorica na zelo vsakdanjih temah prikaže vedenjske motnje in stiske glavnih junakov in na koncu njihovo pomembno spoznavanje. Njene zgodbice ti ostanejo v spominu še dolgo zatem.”

Drage bralke, drage bralci, kakšni so vaši vtisi o knjigi?

Lahko nam pišete na vladka@ventilatorbesed.com

Prijetna, na nevsiljiv način ustvarjena zgodbica, je sestavljena iz petih poglavij.

Katero poglavje vas je najbolj navdušilo? Lahko nam pišete na vladka@ventilatorbesed.com

Meni se je zdelo zanimivo zadnje poglavje z naslovom: Nauk.

Jani zdaj govori tebi:

“Druženje s samorogi je super, so zabavni, še bolj zabavna pa je moja Maša. Pa moja mami. Pa Kukec… Veš, ni vse v tem, da si lep in vsem všečen. Pomembno je, kar nosiš v sebi. Morda tega ne bodo opazili vsi, za katere bi si to želel, zagotovo pa bodo opazili tvoji najbližji. Njih moraš tudi sam ceniti. In to ne takrat, ko se ti zgodi kaj tako velikega, kot je bilo moje letenje, ampak vseskozi. Kajti le tako boš srečen zadovoljen sam s seboj. Uživaj!”

Ventilator besed knjigo toplo priporoča v branje. Otrokom, pa tudi odraslim, ki se znajo vživeti v otroški svet.