Slovensko-kitajski projekt ZDRUŽENI V USTVARJALNOSTI

0
113

GALERIJA KRESIJA IN ATRIJI LJUBLJANSKE MESTNE HIŠE

Združeni v ustvarjalnosti

Slovensko-kitajski projekt.

 S slovensko-kitajskim projektom, ki obsega razstavo natečajnih likovnih izdelkov in fotografsko razstavo s skupnim naslovom »Združeni v ustvarjalnosti«, obeležujemo 30. obletnico diplomatskih odnosov med Republiko Slovenijo in Ljudsko republiko Kitajsko, praznik pomladi ali kitajsko novo leto ter pobratenje Ljubljane s kitajskim mestom Chengdu. Naj vas ilustracije mladih ustvarjalcev iz Osnovne šole Trnovo v Ljubljani in Osnovne šole Yandaojie v Chengduju, ki so nastale v sklopu mednarodnega likovnega natečaja, popeljejo v čudoviti svet kitajskih mitov, legend, praznikov, običajev in kulinarike. Razstava fotografij iz serije Chengdu, mesto z razgledi 2022, pa naj vas ponese v osrčje glavnega mesta province Sichuan, ki slovi kot dom kitajskih velikih pand, kulinarični biser ter eno od najpomembnejših ekonomskih, finančnih, trgovskih in kulturnih središč na Kitajskem. Namen slovensko-kitajskega projekta »Združeni v ustvarjalnosti« je predvsem počastitev prijateljstva med Slovenijo in Kitajsko, okrepitev vezi med Ljubljano in Chengdujem ter negovanje ideje, da spoznavanje in sožitje kultur bogati ter zbližuje.

24. 1. 2023–12. 2. 2023 Osrednji atrijljubljanske Mestne hišeMestni trg 1Ljubljana  Odprtje razstave:torek, 24. 1. 2023ob 18.00 uri  Razstavljavci in sodelujoči:Osnovna šola Trnovo, LjubljanaOsnovna šola Yandaojie, ChengduFotografije: serija Chengdu mesto z razgledi 2022  Projekt so podprli: Konfucijeva učilnica LjubljanaOsnovna šola TrnovoKonfucijev Inštitut LjubljanaMestna občina LjubljanaVeleposlaništvo LRK v Ljubljani

 

Zanima me več

Vizualije: Osnovna šola Trnovo, Ljubljana; Osnovna šola Yandaojie, Chengdu; fotografije: serija Chengdu mesto z razgledi 2022, kolaž: arhiv MOL.