Sonja Votolen čestita Ventilatorju besed

0
91

Je trinajst res nesrečna številka? Ne bi se strinjala, čeprav so mi všeč vraževerni pregovori in me zanima misticizem. Vsekakor se trinajstica zelo lepo poda Ventilatorju besed, ki je dne 28. 1. star trinajst let. Glede na številko, razumljeno z drugega vidika, je najstnik, vendar najstnik Ventilator besed že trinajst let zrelo, globoko, široko, raznobarvno, raznosegmentno piše vsebine na svojo spletno stran.

Trinajst – malo in hkrati veliko. Če se zamislim v preteklost, se mi dozdeva, da je bilo nedavno, kar sem ob nekem intervjuju spoznala urednico Ventilatorja besed, Vladko. Nato sva se še nekajkrat srečali in sodelovali na literarnih predstavitvah in večerih v različnih krajih. Kasneje je druženje preseglo zgolj literarna srečanja in ob neki priložnosti, ko sem se mudila v Ljubljani in sva čebljaje  pohajkovali po ulicah, mi je zaupala, da si želi svojo literarno spletno revijo. Ideja se mi je zdela skorajda imaginarna, čeprav se je seveda čas že spogledoval s tovrstnimi idejami. Navdušena in odločena Vladka je razgrinjala misli, razpredala o viziji še nerojenega projekta, glasno razmišljala, kako začeti, uspeti in predvsem – obstati, se obdržati, napraviti prepoznavno spletno stran, takšno in tako berljivo spletno revijo, da bo zanimiva,aktualna in transparentna, pritegujoča.

Uspelo je. Ventilator besed je pritegnil različne ustvarjalce, na svojih straneh srečujemo in spoznavamo zanimive umetnike, ustvarjalce, ki nagovarjajo k branju in sodelovanju. In to šteje, namreč da je vedno znova vznemirljivo privlačen za branje in za vsakodnevno odpiranje njegove strani. Idej, nagovorov, razpisov in branj je vedno veliko, vsak najde kaj zase, da si napolni dušo z besedami sedaj že številnih soustvarjalcev.

Voltaire je nekoč dejal: »Ustvarjanje govori o svojem ustvarjalcu.« Urednica Vladka in njena ekipa so ustvarjalci, ki so dali pečat Ventilatorju besed za vedno, zato sem prepričana, da bo res še mnogo trinajst rojstnih dni te spletne revije.

 Zato –  še mnogo trinajstic, Ventilator besed!