Spomini na prvi šolski dan

0
44

Drage bralke, dragi bralci, zopet se je pričelo novo šolsko leto. Za številne tudi prvič. Sploh pa letos za vse malo drugače.

Kakšni so spomini na vaš prvi šolski dan?  Se spominjate, kako ste svojega otroka pospremili in pripravili za vstop v prvi razred? Vam je ta dan ostal v lepem spominu? Kako ste ga preživeli? Doživeli?

Lahko nam pišete na: vladka@ventilatorbesed.com

Zanimive zapise bomo objavili v Ventilatorju besed.

Zame je vsak začetek novega šolskega leta preplavljen z različnimi spomini. Kot predšolska deklica se spominjam, kako se je mama pripravljala na novo šolsko leto; polna idej, načrtov, ustvarjalnosti. Radovedno je pričakovala svoje nove učenke in učence in se veselila,  kako bo svoje znanje prenesla nanje in jih navdušila nad maternim jezikom in ljubeznijo do knjig.

Prav tako se spominjam svojega prvega šolskega dne. Šolski prag sem prvič prestopila s svojim očetom in njegovo sestro, mojo teto. Mama je takrat sprejela nove učenke  in učence.

Spomin na prvi razred in prijazno učiteljico imam v lepem spominu.

V posebno lepem spominu pa mi je ostal hčerkin prvi šolski dan. Doživela je kar dva hkrati; enega v slovenski in enega v francoski šoli.

Kako pa je bilo danes v šoli, pa še nestrpno pričakujeva z očetom, ko nama bo pripovedovala…

Sicer pa želim vsem srečno, zdravo, uspešno, ustvarjalno… šolsko leto.