Sprememba ure za novinarsko konferenco: MAČKA NA VROČI PLOČEVINASTI STREHI

0
101

 Spostovani,

zaradi novinarske konference v sosednjem gledališču in drugih dogodkov bomo novinarsko konferenco ob premieri MAČKE NA VROČI PLOČEVINASTI STREHI Pulitzerjevega nagrajenca Tennesseeja Williamsa prestavili na 12. uro.

Torej, novinarska konferenca v Klubu MGL bo v četrtek, 25. novembra, ob 12. uri.

 

 

Hvala za razumevanje!

Z lepimi pozdravi, Simona Belle

 

PREMIERA NA VELIKEM ODRU:

Tennessee Williams

MAČKA NA VROČI PLOČEVINASTI STREHI

Cat on a Hot Tin Roof, 1955

Drama

 

Prevajalka: Tina Mahkota

Režiser: Ivica Buljan

Dramaturginja: Petra Pogorevc

Scenograf: Tobias Putrih

Kostumografka: Ana Savić Gecan

Avtor glasbe: Mitja Vrhovnik Smrekar

Lektorica: Maja Cerar

Oblikovalec svetlobe: Branko Šulc

 

Igrajo: Jana Zupančič, Jure Henigman, Karin Komljanec, Jožica Avbelj, Gašper Tič, Domen Valič, Jaka Lah, Boris Kerč, Janez Starina in Matej Puc

 

Torek, 30. novembra, ob 20. uri na velikem odru

 

Največja plantaža bombaža ob delti Misisipija. Njen lastnik, Veliki očka Pollitt, praznuje petinšestdeseti rojstni dan. Obenem sluti, da se mu bliža konec življenja. Vprašanje, ki visi v zraku, je dokaj klasično in zelo preprosto: kateremu od dveh sinov bo zapustil premoženje? Mnogo rajši od starejšega Gooperja ima očka Pollitt mlajšega sina Bricka, ki pa se že vse od smrti prijatelja Skipperja utaplja v alkoholu. Za to, da se je Skipper, na katerega so vezala Bricka globoka prijateljska in bržkone tudi mukoma zatajevana homoerotična čustva, zapil in kmalu zatem umrl, Brick posredno krivi svojo ženo Maggie. V vse večji apatiji in zasvojenosti s pijačo jo intimno zavrača ter ji s tem razblinja upe na materinstvo in dediščino. Toda Maggie se poda v boj, tako da lažno oznani nosečnost. Noče se več počutiti kot mačka na vroči pločevinasti strehi.

Po drami, za katero je Tennessee Williams leta 1955 prejel Pulitzerjevo nagrado, je tri leta pozneje nastala filmska uspešnica z nepozabnima Elizabeth Taylor in Paulom Newmanom v vlogah Maggie in Bricka. Mojstrsko izpisana drama o človeškem pohlepu, obupu, samoti in neuresničeni strasti še danes velja za eno najboljših besedil ameriške in svetovne dramatike.

Ekipa MAČKE in drugi sodelavci iz MGL vas pričakujemo v čimvečjem številu.