Sramežljivi Staš in govorni nastop

0
722

S sramežljivostjo smo se srečali že prav vsi. Včasih je sramežljivost res prisrčna, toda težava postane takrat, ko zaradi nje ne moremo povedati svojega mnenja in pravzaprav izraziti kdo smo. Ko ne moremo prebiti zida, ko stojimo na mestu, ker se nam v mislih pojavljajo vprašanja, kot so: Kaj bodo mislili drugi? Bom rekel kaj neumnega? Me bodo zaradi povedanega drugače gledali?

S takšno težavo se je soočal tudi Staš v knjigi Sramežljivi Staš in govorni nastop, ki jo je napisala Beth Bracken, z razigranimi in barviti ilustracijami pa jo je obogatila Jeniffer Bell.

Staš je bil prijazen toda nič kaj zgovoren fant in prav zato je sovražil govorne nastope. Nekega dne pa je učiteljica obvestila svoje učence, da bodo v petek imeli govorni nastop. Bo Staš premagal strah in zbral pogum, da bo sošolcem lahko predstavil tisto krasno stvar, ki jo je pripravil?

Slikanica predstavlja dober uvod za pogovor z našimi malčki, da ni pomembno le poslušati drugega, temveč tudi izraziti svoje mnenje. Pogumen je tisti, ki premaga strah. Saj veste, strah je votel, okrog pa ga ni nič. Ne dovolimo, da nas strah ustavi.

Slikanico Sramežljivi Staš in govorni nastop lahko kupite pri Celjski Mohorjevi družbi.