Super Špageti

0
101

V nekem mestu je živel zelo, zelo, zelo dober kuhar. Prijavil se je na kuharsko tekmovanje. Nato pa je moral razmisliti, kaj bo skuhal. Pice sigurno ne, ker jo speče prevečkrat, sendviča sigurno ne, ker je pre nezanimiv. Odločil se je za špagete. Skuhal jih je seveda jih je pred tem že sam pripravil, tudi testo. Zdaj je moral določiti omako. Paradižnikova zagotovo ne, ker je prepogosta, čebulna tudi ne ker je premalo dekorativna.

Odločil se je za bolognese omako z mesnimi kroglicami, parmezanom in baziliko za okras. Zvenelo je odlično, zato je šel takoj na delo. Najprej je pripravil bolognese omako z odličnimi sestavinami in skrivno začimbo. Nato je pripravil mesne kroglice in jih oblikoval, da so bile lepe in okrogle. Čas je bil za pripravo krožnika. Najprej je na krožnik lepo položil špagete. Nato je čez njih polil odlično bolognese omako s skrivno začimbo.

Potem je dal na njih ravno prav lepih in okroglih okusnih mesnih kroglic. Napočil je čas za parmezan. Kuhar je vzel skledico s parmezanom in parmezan enakomerno potresel po špagetih. Na vrh špagetov pa je dal še tri listke bazilike za dekoracijo. Krožnik je bil pripravljen, in bil je popoln. Bil je pripravljen, da zmaga. Kuhar je prišel na tekmovalni prostor, in postavil krožnik s špageti na mizo. Tekmovalo je deset kuharjev in deset jedi. A kuhar je gledal ostale jedi, in bil prepričan v svojo zmago. Prva jed je bil pire krompir s sarmo. Sodniki so poskusili jed. Spogledali so se, in malo namrdnili. Glede na oceno jim jed vsekakor ni bila všeč. Druga jed je bila pica štirje siri. Sodniki so jo poskusili, se spogledali in ji dali dokaj nizko oceno, a je bila jed vidno boljša od pire krompirja in sarme. Tretja jed je bil hamburger s pleskavico, solato, paradižnikom in chedar sirom. Sodniki so mu dali enako oceno kot pici štirje siri. Četrta jed je bila korenčkova juha. Na izgled je bila še kar lepa. Sodniki so jo poskusili, in ji dali kar visoko oceno. Izgleda, da so šle stvari samo še na gor. Naslednja, peta jed, je bila tortilja. Sodniki so jo večkrat poiskusili, da bi jo lažje ocenili. Dali so ji dobro oceno, najboljšo do zdaj. Šesta jed je bila testeninska solata s kislo omako in zelenjavo. Sodniki so jo poskusili, se spogledali in ji dali še malo boljšo oceno kot tortilji. Kuhar, ki je pripravil tortilljo, je jezno pogledal testeninsko solato. Sedma jed je bila mesna lazanja. Sodniki so jo poskusili in še enkrat poskusili. Dali so ji zelo visoko oceno. Precej višjo od testeninske solate. Osma jed so bili ocvrtki z mesno omako. Dali so jim malo višjo oceno od tortilje. Predzadnja, deveta jed je bil kuskus s piščančjo omako. Dobil je najvišjo oceno do zdaj. A ko so sodniki poskusili špagete, so jim takoj dali najvišjo možno oceno, in razglasili zmagovalca. Špageti so bili okusni, obsežni in še lepo okrašeni. Kuharjevo jed so poimenovali super špageti in jih razglasili za najboljšo jed v mestu. Kmalu je postala tudi najbolj jedena jed v mestu, in kmalu tudi v državi.