TAČKE POMAGAČKE NA OBISKU V OŠ DOMŽALE

0
97

V tednu otroka, 7. 10. 2010, smo v času podaljšanega bivanja dobili prav poseben obisk, na katerega smo se aktivno pripravljali. Pričakovanje je bilo veliko in veselje otrok neizmerno. K nam sta prišli članici Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov TAČKE POMAGAČKE: Dunja Vodopivec z zlato kužko Gajo (zlato prinašalko) in Gabriella Kočevar s Sleepy (pasme shar pei).

Učenci, starši in učitelji smo bili navdušeni nad Dunjo Vodopivec in Gajo, ki sta z velikim občutkom za podajanje znanja in otroke predstavili program SOBIVANJE S PSI TER SKRB ZANJE. Obisk je bil izjemno poučen, saj so učenci že naslednji dan pokazali pridobljeno znanje. Na poti na igrišče se nam je približal neznan pes in učenci so ravnali tako, kot jim je razložila gospa Dunja. Nekateri so se celo zvili v klobčič, kar naredimo, če nas pes napade.

Dunjo in Gajo smo tudi prijetno presenetili. O njunem delu v Pediatrični kliniki, kjer dvakrat tedensko med bolne otroke prineseta obilo veselja in žarke sonca, smo brali v reviji društva Sledi. Za otroke smo narisali veliko risbic, z željo naj čim prej ozdravijo, in jim tako poslali majhen sončni žarek v njihov svet. Prepričali smo se, da je dobrota, ki jo širijo Tačke, zlata vredna. Za svoje delo ne dobijo plačila, temveč delajo iz želje pomagati drugim. Terapevtski pari (vodnik – pes) so aktivni v domovih starejših občanov, na Pediatrični kliniki, na Inštitutu za rehabilitacijo Soča, v Mladinskem klimatskem zdravilišču Rakitna in Varstveno delovnih centrih po Sloveniji. V zahvalo za obisk in predstavitev njihovega dela smo izdelali hranilnik za zbiranje prostovoljnih prispevkov v obliki kužka in tako prijetno presenetili Dunjo in Gabriello, Gaji in Sleepy pa smo namenili njune najljubše priboljške. Kako pomemben je bil njun obisk za naše učence, pa govorijo risbice, namenjene Gaji, ki še vedno nastajajo pod ustvarjalnimi malimi prstki.