Tadej Votolen Tadee – portret

0
275

GLASBA JE UMETNOST, KI ME SPROŠČA

Tadej Votolen, prijeten sogovornik, vsestranski ustvarjalec, socialni sodelavec, predvsem  pa glasbenik. Po poklicu je aranžerski tehnik, ki je v življenju počel marsikaj. Veliko se je posvečal prostovoljnemu delu. Na osnovni šoli Kidričevo je vodil mladinske delavnice. Delal je tudi kot prostovoljec v Varni hiši na Ptuju. Nazadnje je bil zaposlen v društvu Ars Vitae, kjer je delal z brezdomnimi osebami. Pred tem je bil nekaj let zaposlen v tehnični trgovini. Na Kreativnem inštitutu  v Mariboru je pred dvema letoma opravil šolanje s področja glasbene produkcije, čemur danes posveča veliko časa. Kot zanimivost, kar je danes spet postalo zelo aktualno, mi je povedal, da se je udeleževal tudi delavnic na temo »Izdelaj svojo vinil ploščo.«

Mojega sogovornika sem vprašala, kakšno je njegovo glasbeno znanje, pravzaprav izkušnje.

»Včasih sem rad igral kitaro, ampak zgolj zase. Zelo rad pišem rime, produciram, pišem poezijo, a vse je odvisno od trenutne inspiracije. V zadnjem obdobju večina časa posvečam snemanju in delu z  drugimi ustvarjalci. Nekateri so bili začetniki, nekateri že  profesionalci. Največje zadovoljstvo je, če in ko ljudi osrečim in jim pomagam. Imam tudi nekaj izkušenj z nastopi v živo, predvsem z  dobrodelnimi  koncerti. Najbolj mi je ostal v spominu nastop v šoli za učence s prilagojenim programom v Mariboru. Medsebojni stik je bil srčen, neponarejen, iskren.

Imam svoj avtorski CD (ep), ki je nastal pred leti s pomočjo Boštjana H. Posnel sem dva videospota in nekaj svojih avtorskih pesmi. Sodeloval sem s številnimi glasbeniki, ki se ukvarjajo z različno zvrstjo glasbe. V prav posebno veselje mi je spodbujati mlade talente.«

Tadej Votolen ustvarja pod umetniškim imenom Tadee. Njegov prvi studio – Studio Sršen je bil na lokaciji v Malečniku, drugi na Ptuju. Sedaj v Mariboru sodeluje v GT22 in GO28 z YoureUp Radio.

S ponosom mi zaupa, da ga glasbeno ustvarjanje – tako individualno kot za druge – neskončno veseli. Ob vsem tem se počuti izpolnjenega in srečnega, ker lahko v življenju počne to, kar ga veseli. Pravi, da je to pravzaprav največ, kar si človek lahko zaželi. Glasba mu pomeni umetnost, ki ga sprošča in povezuje z lastno notranjo nujo ter s prvobitnostjo. Všeč so mu ljudje, ki glasbo čutijo in dojemajo na način kot jo sam.

Pred kratkim je tudi izdal svoji avtorski pesmi ŠE ENA in NA PAPIRJU, kjer sodelujeta glasbenika  Mito in Amo Socialec. Prisluhnemo jim lahko na spletu.

Našemu sogovorniku Tadeju Votolenu želi Ventilator besed veliko glasbenih užitkov in ustvarjalnosti!