Tricikel tiska štiri nedelje v juniju

0
123

 

Pozdravljeni,

 

vse junijske nedelje vabljeni na doživetje: pravljice, premična tiskarna in spoznavanje novega! Star tricikel je poln zgodb, ki jih je doživel, ko je po Ljubljani razvažal prtljago. Ker pa tricikel ne govori, ga bomo opremili s tiskarno in svinčenimi črkami. Natisnil nam bo nekaj besed in celo razglednico, mi pa bomo ob njih poslušali resnične zgodbice.

 

Vsakokrat se bomo zbrali na enem od ljubljanskih trgov ali ulic v mestnem središču. Mojster Tipo ter pravljičarka Rene in kljukec Sans bodo s premično tiskarno na starem triciklu, polnem črk, oživljali prigode, ki jih vedo povedati le še najstarejši Ljubljančani. Izvedeli boste, kaj so mačje glavice, pa tudi, kako so včasih kaznovali neposlušne in predrzneže, kje je včasih vozil tramvaj, in kam si moral po led, če si hotel doma narediti sladoled.

 

Za mularijo in odrasle ter za najbolj odrasle.

 

Termini in lokacije:

 

Štiri nedelje v juniju, vsakokrat ob 11. uri

 

 

nedelja, 5. junij 2011 – Neptunov vodnjak, Gornji trg

nedelja, 12. junij 2011 – Ribji trg

nedelja, 19. junij 2011 – Tranča

nedelja, 26. junij 2011 – Zoisova hiša

 

Prireditev je brezplačna in v slovenskem jeziku.

 

O izvajalcih:

 

Marko Drpić (mojster Tipo) je zaljubljenec v črke, usoda pa je hotela, da ima sedaj na grbi ravno svinčene – njih nekaj ton. Kaligraf, oblikovalec in klesalec črk, vnet zbiratelj in uporabnik stare tiskarske tehnike. S premično tiskarno vas skuša zvabiti na ogled prave stare tiskarne tipoRenesansa, kjer boste otipali odtis svinčene črke in vas bo obdajal vonj po tiskarskih barvah.

 

 

Rada Kikelj (pravljičarka Rene) in Robert Oven (kljukec Sans) sta poulična igralca, ki se s pomočjo Triciklovega multipraktičnega programa približata mladostnikom v njihovih naseljih in na ulicah mesta. Triciklova posebna lastnost je ta, da na sebi prevaža marsikaj, saj ima pred seboj odprt prtljažnik. S svojim pestrim programom, ki je vedno odprt za nove ideje, na nevsiljiv način ponuja mladim različne možnosti za sodelovanje. Pripravlja ga skupina mladih umetnikov, animatorjev, komedijantov, uličnih performerjev.