UMETNOST IN MESTO debatni večer

0
122

 

Pridružite se nam pri vodenemu ogledu po razstavi Mesto pripoveduje, ki bo v ponedeljek, 15. oktobra ob 17. uri v Narodnem muzeju Slovenije na Metelkovi v Ljubljani, ki poteka v okviru 23. bienala oblikovanja BIO Ljubljana. Popeljal vas bo soavtor razstave, Raheel Mohammed, direktor organizacije Maslaha. Dogodek bosta odprla James Hampson, direktor British Councila v Sloveniji in na Hrvaškem, ter Matevž Čelik, direktor Muzeja za arhitekturo in oblikovanje. Dogodka se bo udeležil tudi Graham Sheffield, direktor generalnega direktorata za umetnost v British Councilu. Vodeni ogled bo potekal v angleškem jeziku.

 

Mesta so že od nekdaj zbirališča največjih mislecev sveta in inkubatorji razvoja naprednih misli. Postala so središča najpomembnejših svetovnih političnih, gospodarskih in družbenih dogodkov. Razstava raziskuje, kako so mesta navdihnila posameznike in skupnosti ter kako so jih ti z različnimi ustvarjalnimi prijemi in pristopi tudi spreminjali. Obiskovalci imajo tudi priložnost, da izdelajo manifest svojega mesta in si zamislijo, kako bi lahko spremenili svoje mesto na bolje.

 

Po ogledu razstave pa vabimo v Staro mestno elektrarno – Elektro Ljubljana,kjer bomo ob 18. uri razpravljali o ustvarjalnosti in regeneraciji mestnih skupnosti.

 

 

UMETNOST IN MESTO

debatni večer

ponedeljek, 15. oktober ob 18.00

 

Oktobrski debatni večer bo namenjen pogovoru o mestih in mestnih četrtih kot prostorih, ki v meščanih spodbujajo ustvarjalnost in jih navdihujejo, v njih porajajo ideje in jih spodbujajo k sooblikovanju lastnega okolja. Umetnost kot iniciatorka pozitivnih sprememb in trajnih izboljšanj. Primere takšnih dobrih praks bomo lahko videli na razstavi Mesto pripoveduje, ki poteka v okviru 23. bienala oblikovanja v Narodnem muzeju Slovenije.

 

Okroglo mizo bo moderiral Aidan Cerar. Raheelu Mohammedu se bo pridružil Graham Sheffield, direktor generalnega direktorata za umetnost v British Counciluin domači strokovnjaki in praktiki s področja urbanizma, prostorske sociologije in umetniškega ustvarjanja: Urška Jurman, Matjaž Uršič, Ana Grk in Marko Peterlin.

 

Okrogla miza bo trajala uro in pol, potekala bo v angleškem jeziku.

Sledita prigrizek in pijača ob glasbi.

 

Več informacij: www.bunker.si