Urša Sekirnik in Joana Serra, Tatovi podob, Luka Prinčič, FCKXMS

0
182
HO HO HO!

Dajmo si za začetek najprej zavrtet eno času primerno pesem.

Leto je skoraj za nami. Kljub virusu, ukrepom in drugim spremembam, ki smo jih doživljali v letu 2020, smo bili pridni. Z našimi produkcijami smo bili prisotni na domačih in tujih odrih, organizirali tretjo edicijo festivala Sindikat odklonskih entitet, izvajali smo delavnice in klase, dodajali vnose na Slovenski koreografski imenik, pripravljali prispevke za Metodologije beleženja, izdali knjigo Anatomija joge ter zbirko Prehodi predstavljali na knjižnih sejmih. Pri založbi Kamizdat smo izdali 8 albumov ter jih pospremili s promocijskimi dogodki, na intermedijskem področju pa smo premierno predstavili projekt Luke Prinčiča, ki je potekal preko novo vzpostavljene pretočne platforme pretok.tv.

Leto zaključujemo z enakim zanosom: Z Uršo Sekirnik in Joano Serra smo pripravili Preživetni paket za čakanje v vrsti, v okviru projekta Fent cua / Medtem ko smo čakaliTatovi podob se bodo z novoletno tehnoburlesko preko spleta v živo javili iz Cankarjevega doma!  Pri založbi Kamizdat pa bosta izšla kar dva albuma in sicer kompilacija FCKXMAS, na kateri se bodo predstavili različni ustvarjalci ter solo album Luke Prinčiča.

Zaupajte nam, ko rečemo, da vas ne bomo razočarali niti v novem letu. Zato podprite naše delovanje z namenitvijo dela svoje dohodnine za donacije.

Vaš Emanat

P.S. če ne želite prejemati naših novic se enostavno odjavite.

Joana Serra Forasté in Urša Sekirnik: Preživetveni paket za čakanje v vrsti

14.12., Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana
Decembra smo v produkciji zavoda Emanat načrtovali premierno uprizoritev projekta Fent cua / Medtem ko smo čakali, v avtorstvu Urše Sekirnik in Joane Serra. Ker organiziranje javnih dogodkov še vedno ni dovoljeno, sta umetnici na podlagi svojega raziskovanja pripravili Preživetveni paket za čakanje v vrsti.
Paket vsebuje knjižico, avdio materiale in majhno presenečenje, s katerimi si lahko krajšate neskončno mučno čakanje. Da bo resnično služil svojemu namenu, predlagata, da ga vzamete s sabo naslednjič, ko pričakujete, da boste čakali na primer na banki, pošti ali pri zobozdravniku.

Paket  lahko naročite preko naše spletne strani in ga osebno prevzamete 14.12., med 11.00 in 18.00 v Stari elektrarni – Elektro Ljubljana. Lahko ga naročite tudi kot darilo in ga pošljemo po pošti. Podarite ga sebi ali vsem, za katere veste, da jim je čakanje v vrsti še posebej nadležno.

Naročila s plačilom preko Paypal ali na info@emanat.si s plačilom preko TRR.
Cena paketa je 5 EUR, v decembru vam poštnino podarimo!▶▶ https://emanat.si/si/novice/prezivetveni-paket-za-čakanje-v-vrsti/
▶▶ https://emanat.si/si/produkcija/joana-serra-foraste-in-ursa-sekirnik–fent-cua/
▶▶ Facebook

Tehnoburleska Tatovi podob

29.12., ob 20.00, spletni prenos v živo iz Cankarjevega doma preko https://pretok.tv

Smrekice, zajčki, trije dobri možje in vaši najljubši tehnoburleskni liki! Vse to iz odrov, soban in hodnikov Cankarjevega doma. Neponovljivi in nezamenljivi dogodek Tatovi podob se seli na splet. Pridružite se nam na posebni novoletni ediciji, ki bo v telematičnem formatu potekala preko platforme pretok.tv. Ogled predstave bo brezplačen, zaradi interkativnosti dogodka pa si bo svoje mesto treba zagotoviti z rezervacijo preko info@emanat.si. S tem boste dobili ekskluzivno priložnost, da prvič tudi sami sooblikujete program Tatov podob. Ne bo vam žal. Wink wink!

▶▶ https://emanat.si/si/produkcija/tatovi-podob/
▶▶ https://pretok.tv/

Podprite naše delovanje

do 31.12.,

[http://]
Podprite naše delovanje in nam podarite del svoje dohodnine namenjen donacijam. Obrazec prenesete tukaj: https://edavki.durs.si/OpenPortal/Dokumenti/doh_don.i.sl.pdf. Oddate ga lahko preko portala eDavki (potrebujete digitalno potrdilo), po pošti ali osebno na pristojni finančni urad, kamor mora prispeti najkasneje do 31. decembra. Naše podatke pa najdete tukaj: https://emanat.si/si/o-zavodu. Hvala!

 KAMIZDAT

Luka Prinčič: ark/d, amorphic

19.12. ob 12.00., https://kamizdat.si/
foto Luka Prinčič
Prinčičevo novo izdajo “ark/d, amorphic” sestavlja nelinearna zvočna zgodba, elementi katere druži iskanje elementa amorfičnosti in odsotnosti oblike. Neprekinjeno popotovanje, ki občasno le namiguje na repetitivno pulziranje, večinoma pa se sprehaja prek raznolikih zvočnih poljan, ki ponujajo prisluh temnejšim aspektom človekovega notranjega bivanja. Sicer v obliki ene dolge kompozicije je inter-sonično raziskovanje razdeljeno na več poglavij, celotna kompozicija pa je na voljo tudi v izvorni/odprti kodi. Namenoma v malih začetnicah naslov aludira na manjšinjsko filozofijo, ki išče svet v sencah spektakla, je proti dominaciji večine in megalomaniji popredmetenja. Naslov izdaje je “ark/d, amorphic”.

Prosti prisluh in prenos (plačaj kolikor hočeš) bodo na voljo preko kamizdat.bandcamp.com in kamizdat.si.

▶▶ https://emanat.si/si/založništvo/luka-prinčič–arkd-amorphic/

FCKXMS

27.12.ob 12.00https://kamizdat.si/
foto Philipp Balunovic
www.philippbalunovic.com
Za konec leta smo pri Kamizdat založbi v sodelovanju z različnimi lokalnimi ustvarjalci pripravili prav posebno kompilacijo, katere osnovni koncept je upor proti potrošništvu v širšem smislu, v ožjem smislu pa protest proti divjanju ob koncu leta, ko je mesec december v mnogih pogledih prenasičen z nakupovanjem in s prefinjenimi pozivi k potrošništvu. Ustvarjalci so za inspiracijo dobili bazen zvočnih posnetkov iz katerih so lahko poljubno jemali in interpretirali ali se odzivali na izpostavljeno problematiko.Prosti prisluh in prenos (plačaj kolikor hočeš) bodo na voljo preko kamizdat.bandcamp.com in kamizdat.si.

▶▶ https://emanat.si/si/založništvo/fckxms/