Večer z Manco Košir: Zgodbe o knjigah in ljudeh, torek, 9. april, ob 18. uri

0
354

Večer z Manco Košir: Zgodbe o knjigah in ljudeh

torek, 9. april, ob 18. uri, Švicarija
brezplačno

Drugi torek v aprilu bo ob običajni 18. uri Manca Košir v Švicariji gostila posebna gosta in posebni knjigi. Ivo Mohorič, dr. med., zdravnik in psihoterapevt, ter celilec, pisatelj in prevajalec Borut Lesjak bosta govorila o knjigah Placebo ste vi Joeja Dispenze in Celjenje Davida Elliotta. Pripovedovala bosta o svojih izkušnjah samozdravljenja s psihosomatsko medicino in o samoljubezni, ki nas celi s pomočjo globokega dihanja. Glasbeno bosta večer obogatila pevka Vita Mavrič in pianist Jaka Pucihar.

Ivo Mohorič je zdravnik, ki v svoji ordinaciji za psihosomatsko medicino prakticira bioterapijo, psihoterapijo, hipnozo in homeopatijo. Verjame v človeka kot celovito bitje, ki zmore biti v globokem stiku s svojo dušo in presežnim.

Borut Lesjak je premagal življenjsko krizo in stopil na novo pot prav s celjenjem. Meditacije dihanja z vidika samoljubezni se je izučil pri svetovno znanem celilcu Davidu Elliottu in od takrat širi to znanje po Sloveniji na svojih delavnicah.

Večer z Manco Košir: Zgodbe o knjigah in ljudeh bo vsak drugi torek v mesecu ob 18. uri v veliki dvorani Švicarije. Nagrajenka Mestne občine Ljubljana za širjenje bralne kulture in ambasadorka akcije GZS Slovenija bere bo Ljubljani – Unescovemu mestu literature približala knjige v pogovorih z radoživimi, ustvarjalnimi knjigoljubci. Prepletala bo zgodbe o njihovem delu in življenju s pripovedmi o knjigah, ki jih bodo izbrali za ta večer. Gostila bo likovne umetnike, med njimi tudi uporabnike ateljejev v Švicariji, pesnice in pesnike, pisateljice in pisatelje, prevajalke in prevajalce ter bralke in bralce, ki jih povezujejo kreativnost, radost bivanja in ljubezen do knjig. Z njimi bo premišljevala o sloganu SKUPNOST – UMETNOST – NARAVA, se pogovarjala o knjigah in kukala v duše, iz katerih rastejo razkošja podob v sliki in besedi. Večere bodo bogatili glasbeni nastopi. Obiskovalci bodo lahko prinašali in odnašali knjige z mize »prinesi–odnesi«, kupovali izbrane knjige po ugodnejših cenah in ob besedah okušali še gostinsko ponudbo Švicarije. Vsi dogodki so brezplačni, za tiste, ki ne bodo zmogli priti peš, pa bo izpred Moderne galerije vozil mestni kavalir.

——————————————————————————————————————-
Informacije
Odnosi z javnostmi: Karla Železnik, 01/241 38 09, karla.zeleznik@mglc-lj.si