Večer z Manco Košir: Zgodbe o knjigah in ljudeh

0
52

Večer z Manco Košir: Zgodbe o knjigah in ljudeh

 

nedelja, 14. februar, ob 18. uri, MGLC Švicarija
prenos v živo na MGLC FB profilu

 

V nedeljo, 14. februarja, ob 18. uri je v MGLC Švicariji na programu februarski Večer z Manco Košir. Večer bo uglašen prešernovsko, zato se bo Manca pogovarjala o novi pesniški zbirki Saše Pavček Zastali čas. Poleg avtorice, priznane igralke, pesnice in dramatičarke, bo gost Tomaž Flajs, geštalt psihoterapevt in ljubitelj poezije. Dogodek bo potekal v neposrednem prenosu na FB-profilu MGLC.

 

 

V knjigo Saše Pavček z nežnimi ilustracijami Mateje Kovačič vstopimo s pesmijo Dramatični mir osame, v kateri lirski glas spozna: prihodnost zavisi samo od ravnovesja zdaj. Počasi potujemo skozi pet ciklusov: Zastali čas, Luč breztežna, Žalostinke za mamo, Korzet besed in Geste in katarze. Poezija Saše Pavček je doživeta in iskrena, zato močna, ko poje hvalo zemlji in dobroti rok, se spominja ljubih umrlih, zapoje žalostinke za pokojno mamo ter se hudomušno zavrti, ko vstopi v gledališki svet med svoje ljudi. Ko srce predeluje izkušnje, se rodi poezija duše za dušo, zato zmore nagovoriti slehernika.

 

Dogodek bo potekal v neposrednem prenosu na facebook profilu MGLC, kasneje bo posnetek na ogled tudi na youtube profilu MGLC.

 

 

—————————————————————————————————————–

Informacije

 

Več informacij, stiki z javnostmi MGLC, Karla Železnik: press@mglc-lj.si, 01/241 38 09

 

S podporo: Mestna občina Ljubljana