Videnje 20/20: Skupnost, Sodobna indonezijska družbeno zavzeta fotografija

0
315

 

Pozdravljeni,

v Galeriji Jakopič odpiramo razstavo sodobne indonezijske družbeno zavzeta fotografije, ki je osnovana na javnem razpisu na temo skupnosti. Razpis je doprinesel, da so se poleg lokalno in mednarodno priznanih fotografov prijavili – in bili izbrani – tudi mladi, plahi, še »nevideni« fotografi. Predstavljajo geografsko prostranost Indonezije, saj prihajajo z vseh delov otočja, ki se razprostira čez tri časovne pasove – od najzahodnejše province Aceh do Papue, vzhodnega roba. Kuratorski proces je skušal ne glede na način vizualnega pristopa izbrati dela, ki odločno pripovedujejo o skupnosti – tako vizualno kot skozi lastno vpletenost fotografov v zgodbe in teme, ki jih vizualizirajo. 28 izbranih izvirnih projektov pripoveduje tako o indonezijski fotografiji, njeni preteklosti in prihodnosti, kot tudi o globalni družbi in njenih dinamikah.

Razstavo Videnje 20/20: Skupnost odpiramo v torek, 17. marca 2020. V skladu s priporočili pristojnih institucij bo odprtje potekalo v razširjenem časovnem okviru – Galerija Jakopič bo za individualni ogled brezplačno odprta od 15. do 22. ure. Uradno odprtje ob 19. uri bo omejeno na 50 obiskovalcev hkrati.

Za novinarje smo na dan odprtja, 17. marca 2020, ob 11. uri pripravili predogled razstave in vodstvo s kuratorji (Marija Skočir / Galerija Jakopič, Ng Swan Ti / PannaFoto, Saša Kralj / Živi Atelje DK) in sodelujočimi fotografi (Okky Ardya, Rosa Panggabean, Yusni Aziz). Kuratorji in fotografi vam bodo za intervjuje, izjave … na voljo tudi nekaj dni pred in po odprtju razstave.

Lepo prosim za potrditev udeležbe na janja.buzecan@mgml.si ali 041 644 409. Zelo veseli bomo vaše družbe!