Vodnikova domačija Šiška napovednik

0
218

VODNIKOVA DOMAČIJA ŠIŠKA
Hiša branja, pisanja in pripovedovanja

 

NAPOVEDNIK DOGODKOV 25. SEPTEMBER–6. OKTOBER 2019

 

Čitalnice 
NEKOČ JE BILA TEORIJA
Sreda, 25. september (19h)

Tokrat v okviru serije Čitalnice vabimo na predavanje in pogovor o knjigi McKenzieja Warka Molekularno rdeče: teorija za dobo antropocena (Založba Sophia).
Je teorija poslednja ideologija? Kritična teorija vsekakor potrebuje znanost, toda ali znanost potrebuje kritično teorijo? Je teorija lahko nizka ali je vselej privzdignjena, visoka? Bo internet končno pripeljal do prevlade proletarske kulture? In kaj ima z vsem tem opraviti antropocen? O tem bodo razpravljali filozof Jernej Kaluža, prevajalec knjige Marko Bauer in sociolog Primož Krašovec. Vabljeni k živemu razpravljanju! Upamo, da se nam prek Skypa pridruži tudi avtor McKenzie Wark.
Tokratni dogodek Čitalnic pripravlja Založba Sophia.

Teoretska knjižna produkcija in spontana refleksija aktualnosti pogosto živita ločeni življenji. S prvo se ukvarja krog specialistov, druga je postala vseprisotna in dostopna vsakomur. Serija pogovorov Čitalnice ob izbranih izdajah vzpostavlja skupni prostor obeh oblik in ustvarja stičišče praviloma ločenih sfer, za katero verjamemo, da lahko prispeva tudi k dvigu ravni javne razprave.
Serijo pripravljajo projekt UDESIN in Kooperativa THD (založbe *cf., DTP Analecta, Krtina, Sophia in Studia humanitatis).

 

 

Nova serija: Znanstveno kazalo
ŠESTO IZUMRTJE
Četrtek, 26. september (19h)

V novi seriji dogodkov Znanstveno kazalo se ob izbranih znanstvenih izdajah redno potapljamo v naravoslovno znanstvene vsebine in odkrivamo, kaj vse se skriva okoli nas. V pogovorih raziskovalke in raziskovalci premeljejo vse, od mikroorganizmov do črnih lukenj.

Knjiga Elizabeth Kolbert Šesto izumrtje (UMco, 2018) je bila nagrajena s Pulitzerjem in je bila najboljša knjiga stvarne literature po izboru Guardiana. V pogovoru ob knjigi bomo odprli vprašanja o pomenu izgube biotske raznovrstnosti, kako ljudje spreminjamo naš planet in kaj pravzaprav pomeni biti človek.
V pogovoru, ki ga bo vodila Zarja Muršič, se nam bosta pridružila doktor bioloških znanosti in izredni profesor Davorin Tome in mladi raziskovalec Timotej Turk Dermastia, oba iz Nacionalnega inštituta za biologijo.  

Serijo vodi biologinja in kognitivna znanstvenica Zarja Muršič. Pripravljamo jo v sodelovanju z znanstveno redakcijo Radio Študent 89,3 MHz.

 

 

Izbrano
BLODNIK PO ISTRI: KVISTROTEKA OB IZIDU

Četrtek, 3. oktober (19h)

Blodnik po Istri, katerega nastanek smo skorajda v realnem času spremljali po družbenih omrežjih, je ena težje pričakovanih knjig letošnjega leta. Spodobi se, da mu zategadelj posvetimo čisto poseben večer, kakršnega v zgodovini predstavljanja knjig še ni bilo.
Avtorice
Agata Tomažič, Tamara Langus in Teja Ideja ter ilustratorka Milanka Fabjančič bodo odstrle zaveso v zakulisje čarovniške delavnice, kjer so scmarile več kot dvesto petdeset strani duhovitih zapisov in imenitnih ilustracij.
Na domačiji bodo priredile kviz v živo z naslovom Ne sprašujte – odgovarjajte! Tema kviza bo seveda Istra z vsemi svojimi brezpotji in posebnostmi. Če ste mislili, da jo poznate, se bridko motite! Če še naprej vztrajate pri tem, vas pozivamo, da se udeležite kviza v eni od tekmovalnih ekip, ki jih bo oblikoval večer. Blodnik po Istri sicer ni obvezno čtivo za tekmovalce, nedvomno pa boste, če ste ga že prebrali, imeli več možnosti za dobro uvrstitev. Najuspešnejše tekmovalce bomo nagradili.
Voditelj večera bo
Boštjan Napotnik, saj Oliver Mlakar ne utegne.

Blodnik bo ta večer na voljo po nekoliko znižani ceni.
Ponudba velja do prodaje zalog.

 

 

Odprtje razstave

MINEVANJA. Avtorska razstava ilustratorke Marte Bartolj in industrijske oblikovalke Andreje Pogačar

Petek, 4. oktober (19h) / Galerija Vodnikove domačije Šiška
Trajanje: 4. 10.–22. 11. 2019

 

Samostojna avtorska razstava ilustratorke Marte Bartolj in industrijske oblikovalke Andreje Pogačar Minevanja združuje vizualno umetnost in elemente svetlobe. Ilustracije s pomočjo intervencije industrijske oblikovalke zaživijo kot objekti v prostoru. Dvodimenzionalni svet ilustracij v galeriji s pomočjo za razstavo oblikovanih svetil tako prehaja v tridimenzionalnega.

 

Avtorici z razstavo poudarjata vlogo in pomen narave ter človekovo tesno povezanost z njo. Lahko narava biva brez človeka, lahko človek brez narave? Človekovo bit in naravo združita v podobi vrta, iz katerega cveti življenje in spet veni v smrt.

 

Ilustracije so izdelane v črno-beli tehniki tuša. Z odsotnostjo barve se želi ilustratorka še bolj osredotočiti na sporočilnost podob in gledalca povabiti, da se sprehodi med ilustracijami, se ob njih zadrži in v njih izgubi.
Zaporedje ilustracij sledi zaporedju letnih časov in ciklu življenja. Zadnja ilustracija odpira vprašanje možnih nadaljevanj in vabi k premlevanju, kaj sledi smrti.

 

Tridimenzionalni svetlobni objekti osvetljujejo ilustracije in njihove pomene, s tem pa prevzemajo funkcijo spremnega besedila. Gledalca skozi zgodbo, ki jo pripovedujejo ilustracije, pospremijo svetlobni objekti. Luč sveti vedno močneje ob nastajanju življenja in postopno ugaša, ko življenje na ilustracijah usiha. Motiv dreves z obrazi na ilustracijah se v prostoru transformira v svetila. Svetlobne objekte pa z ilustracijami povezuje tudi material – izdelani so iz papirja.

Kustos razstave: Maša Žmitek, vodja galerije.

 

SPREMLJEVALNI PROGRAM

22. 10. ob 19.00 / Vodstvo po razstavi z avtoricama ter podaljšan delovni čas galerije do 21.00.

 

13. 10. ob 11.00 / 5+ / NEDELCE, OTROŠKI NEDELJSKI PROGRAM

Skulpture iz papirnate kaše, delavnica za otroke

S soavtorico razstave Andrejo Pogačar bomo na razstavi poiskali navdih in se nato lotili izdelovanja skulptur iz papirnate kaše.

Brezplačno. Obvezna prijava na spela.frlic@divjamisel.org.

Dogodek poteka v okviru Nedelc, rednega otroškega programa domačije.

 

10. 11. ob 11.00 / 5+ / v dvorani domačije / Kako zvenijo, kako živijo pesmi?

Maša Jazbec bo ob vizualnih domislicah v slovenščini in francoščini interpretirala pesmi iz dvojezične antologije izbranih sodobnih francoskih pesnikov in pesnic Kalejdoskop. Nato pa se bomo ustvarjanja lotili tudi sami. Navdih bomo poiskali tudi na razstavi. Igrali bomo pesniško igro mikado in pod vodstvom soavtorice razstave Marte Bartolj risali na papir s šrafuro.

Brezplačno.
Dogodek poteka v okviru Nedelc, rednega otroškega programa domačije.

 

Odpiralni čas: Torek–petek: 10.00–18.00 / Sobota in nedelja: 10.00–14.00

Zaprto ob ponedeljkih in praznikih.

 

 

Nedelce
STRIPOVSKA ZABAVA S PASJIM MOŽEM IN KAPITANOM GATNIKOM

Nedelja, 6. oktober

Da se stripi Dava Pilkeyja o Pasjem možu in kapitanu Gatniku tako dobro berejo, se imamo zahvaliti tudi njihovemu prevajalcu Boštjanu Gorencu – Pižami. Ob projekciji nam bo prebiral najljubše zgodbe iz obeh serij in za povrh dodal še kakšno o Šnofiju iz stripov, ki jih soustvarjata z ilustratorjem Matejem de Ceccom. Sledi delavnica risanja slikogiba pod mentorstvom de Cecca.
Brezplačno.
V okviru festivala stripa Tinta. V sodelovanju z založbo Mladinska knjiga.

Nedelce so nedeljski dopoldnevi na Vodnikovi domačiji, ko lahko čas teče malo bolj počasi in ga preživljamo v družbi dobrih knjig. Najboljše vsebine na najrazličnejše načine postavljamo na oder, da bi ob njih razmišljali, se zabavali, se o njih pogovarjali in nekatere potem še dolgo nosili v mislih.
Naše nedeljske otroške knjige lahko odnesete tudi s sabo domov. Na prodajni knjižni polici predstavljamo predloge za dopolnitev domače knjižnice.

Dogodke začenjamo točno ob 11.00, po začetku pa ne spuščamo več v dvorano.

Dogodki so, razen izjem, brezplačni. Veseli bomo, če boste kvalitetni program, dostopen vsem, podprli s prostovoljnimi prispevki.
Nedelce delno sofinancirata Mol – Oddelek za kulturo in Javna agencija RS.

 

 

N A J A V L J A M O

 

Gledališče Glej na domačiji

POTENCIALNA PREDSTAVA!

Torek, 8. oktober (20h)

Potencialna predstava prevprašuje bistvo sodobnega gledališča in vzpodbuja domišljijo ter zmožnost vizualizacije. Je predstava, ki se nikoli zares ne zgodi. V treh delih raziskuje, kako naše misli gradijo zgodbe, ki temeljijo na osebnih izkušnjah, znanju in okoliščinah. Na tak način se razkrijejo spolni, kulturni in politični predsodki, sodelujoči pa začnejo preizpraševati lastne predsodke in način, kako gledajo na svet. Kljub rabi minimalnih sredstev, ali prav zaradi nje, ima predstava potencial, da postane spektakel, saj lahko z domišljijo vedno ustvarimo najboljšo in najbolj razkošno scenografijo in atmosfero ter brez omejitev izkušamo in menjavamo lokacije in situacije. Zato Potencialna predstava vedno znova oživi na svojstven način.

 

Predstava je v angleškem jeziku.

 

Kolofon: Urška Brodar, Eva Nina Lampič, Melissa Krodman, Dani Modrej, Bence Mezei, Uroš Kaurin

Produkcija: Gledališče Glej, Barbara Poček
Koprodukcija: Ballhaus Ost, Tina Pfurr

 

Vstopnina: 5 EUR. Nakup je možen v odpiralnem času domačije ali preko spleta: www.mojekarte.si/si/glej-na-domaciji-potencialna-predstava/vstopnice-1124661.html.

 

Okrogla miza, predstava in delavnice
MEDNARODNI DAN SLOVARJEV

Sreda, 16. oktober (od 16h dalje)

Ob mednarodnem dnevu slovarjev vabimo skupaj s Sekcijo za leksiko pri ZDSDS na pester program na Vodnikovi domačiji, ter delavnice, ki bodo dan kasneje na ZRC SAZU.

 

OKROGLA MIZA O SLOVARJIH IN SLOVAROPISJU

/SRE, 16. oktober (16h), Vodnikova domačija/

Na okrogli mizi o slovarjih in slovaropisju bodo sodelovali:

– doc. dr. Helena Dobrovoljc (ZRC SAZU)

– izr. prof. dr. Tomaž Erjavec (Inštitut Jožef Stefan)

– doc. dr. Polona Gantar (Filozofska fakulteta UL)

– dr. Andrej Perdih (ZRC SAZU),

– red. prof. dr. Irena Stramljič Breznik (Filozofska fakulteta UM)

– izr. prof. dr. Alenka Vrbinc (Ekonomska fakulteta UL)

– dr. Mojca Žagar Karer (ZRC SAZU)

– prof. dr. Andreja Žele (Filozofska fakulteta UL).

 

PREDSTAVA LJUBLJANSKI VODNIK NAŠEL VODNIKA (A. R. Roza) /SRE, 16. oktober (19h), Vodnikova domačija/

Valentin Vodnik je bil prvi pesnik, ki smo mu Slovenci postavili spomenik. Bil pa je tudi naš zadnji pesnik v knjižnem jeziku, v katerem je bila Ljubljana še Lublana in ljubezen lubezen.

Dvesto let po svoji smrti se na prizorišču ekološke nesreče na robu Ljubljane Valentin Vodnik pojavi, da nam pove, da pisanje časopisa v jeziku, v katerem ni bilo pred tem še nobenih napisanih novic, ni bila nobena otročarija, ampak izjemen podvig.

Na odru se odvije intervju, ki zavrti slovensko zgodoivino za 200 let nazaj!

igrata: Alenka Tetičkovič kot samozaposlena novinarka Sanja Ažurov in Andrej Rozman Roza kot Valentin Vodnik iz posmrtnega sveta

Brezplačen ogled predstave je omogočila Ustanova patra Stanislava Škrabca

 

DELAVNICE O NASTAJANJU IN RABI SLOVARJEV

/ČET, 17. oktober, atrij ZRC/

Vabimo k vpisu na delavnice o nastajanju in rabi slovarjev, namenjene zlasti učiteljem, lektorjem, prevajalcem in drugi zainteresirani javnosti. Prijavite se lahko do torka, 8. oktobra, na spletni strani: https://zdsds.si/2019/09/04/dan-slovarjev-2019/.

 

Vsi dogodki so brezplačni!

 

Dogodke ob mednarodnem dnevu slovarjev organizira Sekcija za leksiko Zveze društev Slavistično društvo Slovenije (ZDSDS), ob podpori Ustanova patra Stanislava Škrabca, Vodnikove domačije in ZRC SAZU.

Več o ostalih dogodkih v sklopu mednarodnega dneva slovarjev: zdsds.si/2019/09/04/dan-slovarjev-2019/.

 

 

 

 

 

 

 

V A B I M O  K  V P I S U  N A  D E L A V N I C E

 

Delavnica ljudskega petja

PESMI GRLENICE z ZVEZDANO NOVAKOVIĆ

Petek, 27. september (17.30-20.30) in sobota, 28. september (9.30-13h)

Vabimo na intenzivno delavnico ljudskega petja z Zvezdano Novaković! Na delavnici bomo spoznavali tehniko odprtega grlenega petja slovanskih in balkanskih narodov in se med drugim posvetili ornamentiranemu petju.

Skladbe, ki se jih bomo učili, prihajajo iz Rezije, Istre, Srbije, Bolgarije in Belorusije.

Delavnica je namenjena vsem, ki vas veseli raziskovanje ljudskega petja.

Cena intenzivne delavnice je 50 eur / 35 eur za študente, samozaposlene, brezposelne.

Delavnica bo potekala, če bo vsaj 15 prijavljenih.

 

Prijave na: irena.plesivcnik@divjamisel.org.

Po delavnici bo ob 14h potekala avdicija za nove člane mešanega pevskega zbora Grlenice.

Zvezdana Novaković je slovenska umetnica, ki raziskuje meje glasbenega in performativnega izražanja. Diplomirala je iz jazz petja v Gradcu, magistrirala iz bolgarskega tradicionalnega petja na AMTII akademiji za glasbo v Plovdivu ter pravkar zaključila magistrski študij kompozicije na GUL Akademiji za glasbo v Gothenburgu. Sodelovala in učila se je pri avtentičnih pevcih Bolgarije, Belorusije, Srbije, Bosne, Poljske, Hrvaške in Slovenije.

Zvezdana ima dolgoletne izkušnje v zborovskem petju, več kot 11 let je bila članica zbora in solistka zbora Carmina Slovenica. Sodeluje z mnogimi slovenskimi gledališči kot performerka, korepetitorka in avtorica glasbe. Vodi različne vokalne delavnice doma in po Evropi (Švedska, Belgija, Avstrija), v zadnjem letu je vodila zbor ljudske glasbe za Körcentrum Väst v Gothenburgu, Švedska.

Od oktobra 2018 vodi na Vodnikovi domačiji mešani pevski zbor Grlenice.

 

 

Pridruži se!

MEŠANI PEVSKI ZBOR GRLENICE pod vodstvom ZVEZDANE NOVAKOVIĆ

Ob sobotah (10h–12h). Pričetek 5. oktobra!

Zbor, ki bo v oktobru praznoval prvo leto delovanja, se posveča ljudskim skladbam različnih narodov, začenši s slovansko in balkansko kulturno dediščino. Na programu bodo tako avtentične skladbe s preprostim dvoglasjem ali enoglasjem, kakor tudi večglasne sodobne zborovske priredbe ljudskih pesmi. Skozi upevanje in odpiranje vokalne tehnike odprtih glasov se bomo posvečali zvoku in simpatiji alikvotnih tonov, ki se zgodi med glasovi, kadar so usklajeni. Občasno bomo tudi prosto vokalno impovizirali in prešli v neznano.

Delavnica je namenjena vsem, ki jih zanima ljudsko petje, ki bi radi izkusili petje na star avtentičen grlen način, ki bi radi peli sakralne in obredne napeve različinih kultur. V pevsko jato vabljeni tako ljubitelji petja kot izurjeni pevci.

 

Mesečna članarina 50 eur / 35 eur za dijake, študente, upokojence, nezaposlene in samozaposlene v kulturi. Posamičen obisk 15 eur / 10 eur.

 

PRIJAVA ZA NOVE ČLANE na irena.plesivcnik@divjamisel.org. Ob prijavi na kratko opišite kdo ste, navedite glasbene izkušnje (na kakšen način je glasba prisotna v vašem življenju) ter če ste kdaj peli ljudske pesmi.

AVDICIJA za nove člane bo v SOB, 28. septembra ob 14h.

Za vsebinska vprašanja pišite Zvezdani na: zvezdana.novakovic@gmail.com.

 

Soba za pisanje na Vodnikovi domačiji

PESNIŠKA DELAVNICA Z ANJO GOLOB – oba termina sta zapolnjena!

1.    termin: torki (1.10.–19.11.)

2.    termin: srede (2.10.–20.11.)

Posamezno srečanje traja 2 uri in se prične ob 18.30.

Cilj pesniške delavnice je s pomočjo teorije in prakse izboljšati lastno pesniško delo. Namenjena je polnoletnim osebam, ki se s pisanjem poezije že ukvarjajo, vsaj občasno, ni torej za popolne začetnike.

Potekala bo v obliki osmih večernih srečanj ob torkih oktobra in novembra, od katerih se morajo udeleženke prikazati vsaj na sedmih. Od udeležencev se pričakuje aktivna udeležba, delo doma ter sposobnost prenesti dobronamerno argumentirano kritiko ali vsaj željo, se v tem izmojstriti.

Delavnica ni čisto brezplačna, ker umetnost ni zastonj.

Vsak udeleženec po koncu vsakega srečanja odda prostovoljni prispevek, ki ne sme biti manjši od 1 eur in ne večji od 5. Skratka, delavnica stane med 8 in 40 eur.

 

Okvirni program v osnovnih črtah:

I. BRANJE

1. Uvodno srečanje– kaj je poezija, kaj ni poezija, kako dojemamo kritiko in kako kritiziramo, zakaj je branje poezije pomembno ter kako se ga lotiti, kako debatirati o poeziji in si ne zlomiti jezika

2. Osnovne črte teorije verza in praktične vaje 1

3. Praktične vaje 2 – branje, sprehod in prevajanje 

4. Praktične vaje 3 – branje, debata, kritika

 

II. PISANJE

5. Osnove pisanja – kaj hočem povedati in kako to reči, smisel pisanja poezije, zasebni in družbeni cilji pisanja poezije, izpete rime, rime iz pet in pisanje z mesta ali kaj je dobra metafora in zakaj je ključna (primer z jabolkom) (

6. Praktične vaje 1 – sinteza branja in pisanja s primeri iz svetovne zakladnice poezije

7. Praktične vaje 2 – pisanje, recepcija, argumentirana kritika

 

III. NASTOPANJE

8. praktične vaje – sinteza, lastni primeri, debata, priprava na branje

 

Delavnico organizira Anja Golob v sodelovanju s Sobo za pisanje na Vodnikovi domačiji. 

Izvedbo je podprla RRA LUR v okviru projekta Forget Heritage (program Interreg Srednja Evropa).

 

Nova sezona
PRIPOVEDOVALSKA ŠOLA z ANO DUŠA in gostujočimi mentorji
Termini: petki 17h-21h (11. oktober-maj), dvakrat mesečno (skupaj 64 ur)
Pripovedovalska šola Pripovedovalskega Varieteja se osredotoča na različne aspekte pripovedovanja, tako odrskega kot tudi aplikativnega, pri katerem je pripoved uporabljena zgolj kot sredstvo v pedagoških, integracijskih, rehabilitacijskih ipd. procesih. Metodologija izhaja iz obstoječih pripovedovalskih praks na eni ter elementov fizičnega gledališča (klovn) na drugi strani. Posvečali se bomo vsem korakom od izbora zgodbe do končne prezentacije (obdelava in priprava zgodbe za oder ter odrske veščine, ki jih potrebuje pripovedovalec (odrska prezenca, glas, dikcija). Program se na začetku posveča ljudskim in nato resničnim zgodbam, v drugi polovici pa se vsak udeleženec sam odloči za svojo zgodbo, ki jo na koncu tudi predstavi občinstvu. Končni nastop bodo udeleženci oblikovali v sodelovanju z glasbenikom Andražem Poličem.
Vpisnina: 290 eur, če je šolnina poravnana v enem obroku do 11. 10. / 320 eur, če je šolnina poravnana v dveh obrokih (prvi do 11. 10. 2019, drugi do 1. 2. 2020) / 50 eur/mesec, če je šolnina poravnana vsak mesec sproti.
Prijave sprejemamo do 4. oktobra na info@pripovedovalskivariete.si.
 

Pred koncertom bolgarskega zbora The Mystery of the Bulgarian Voices

VOKALNA DELAVNICA z VODILNIMA SOLISTKAMA iz zbora

Sobota, 12. oktober (12h-16h)

Dan pred koncertom bolgarskega zbora The Mystery of the Bulgarian Voices featuring Lisa Gerrard v Cankarjevem domu bomo v okviru Vokalnega studia Grlenice izvedli delavnico z dvema izjemnima članicama, vodilnima solistkama zbora – Gergano Dimitrovo in Dijano Vasilevo!

Izjemna priložnost za vse ljubitelje balkanskega ljudskega petja, da okusite bolgarsko tradicionalno petje iz prve roke!

 

Število mest je omejeno na 20 udeležencev. Za delavnico ni potrebna glasbena pismenost, je pa zaželeno, da ste sposobni ponoviti melodijo, držati ton.

 

Obvezna prijava: grlenice.vocalstudio@gmail.com

Vpisnina: 40 eur / 30 eur študenti / dijaki / upokojenci / nezaposleni; znesek vplačate po potrjenem prejemu prijave na Vodnikovi domačiji.

 

Delavnica ustvarjanja uspavank

MOJ GLAS, MOJA PESEM s KATARINO JUVANČIČ

Termini: sobote in nedelje (9., 10., 16., 17. in 23. november). Posamezno srečanje traja 4 ure in se prične ob 14h.

Prve pesmi, ki jih slišimo, so univerzalno dejanje človeške ustvarjalnosti in pogosto predstavljajo naš prvi stik s človeškim zvokom, ki je tako pomirjajoč kot magičen. S petjem uspavank tkemo nežne in hkrati čvrste vezi s tistim, ki mu/ji pojemo, s samimi sabo in svetom. Če vas zanima, kaj se zgodi, ko te vezi prebudimo, ozvočimo, upojemo in upesnimo tukaj in zdaj, ter kako lahko ta spoznanja in znanja uporabimo tako v zasebnem kot v profesionalnem življenju, potem ste toplo vabljeni/e, da se nam pridružite. Na delavnici prepevamo uspavanke iz domačega izročila in vseh kotičkov sveta, odpiramo poti in brezpotja glasu in glasovom v naših telesih, se učimo kreativnega pisanja pesmi ter veščin nastopanja.

 

Delavnica bo potekala v treh vikend terminih. Zadnje, dodatno srečanje, je namenjeno pripravi in zaključnemu nastopu.

 

Cena delavnice je 150 EUR, za študente, upokojence, brezposelne in samozaposlene z nizkimi prihodki pa 130 EUR. Prijavnina znaša 30 EUR in se vplača ob vpisu, najkasneje do 7. novembra na Vodnikovi domačiji v času odpiralnih ur. Preostalo kotizacijo plačate na prvem srečanju (lahko jo poravnate v dveh obrokih).

Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest oz. do 7.11. na irena.plesivcnik@divjamisel.org

 

Delavnica je namenjena izključno odraslim (18+). Še posebej jo priporočamo vsem iz najrazličnejših pedagoških in umetniških poklicov ter zanimanj. Pevsko ali glasbeno predznanje ni potrebno.

 

Pridi pisat v Sobo za pisanje v novi sezoni!

BREZPLAČEN PROSTOR ZA TVOJE PISANJE

Na domačiji deluje skupni prostor, namenjen pisanju. Z novim šolskim letom odpiramo nove prijave! Če pišeš in potrebuješ spodbudno okolje, stol, mizo in računalnik, se javi. Napiši nam, kdo si, kaj pišeš in zakaj bi pisal v Sobi za pisanje ter za koliko časa.

Na voljo je eno mesto v Lastni sobi (zahtevnejši projekti) ter 3 mesta v skupni sobi za pisanje.  

 

Rezervacije: m: nabiralnik@divjamisel.org / t: 059 037 510

Odpiralni čas: TOR- PET (9.00-16.00) / SOB in NED (10.00-14.00).

 

Sobo za pisanje in izobraževalni program smo vzpostavili v sodelovanju z RRA LUR v okviru projekta Forget Heritage (program Interreg Srednja Evropa).

 

 

Vstop prost na vse prireditve, razen tam, kjer ni navedeno drugače.