Vodnikova domačija Šiška – Napovednik dogodkov

0
173

Za starejše
GLASNO BRANJE ZA STAREJŠE
Četrtek, 6. januar (11h)
Pozabljen čar glasnega branja – in poslušanja – odkriva vse več odraslih in starejših. Glasno lahko bereš sam, a je bolj zabavno v skupini, kajti glasno branje nas bogati in zdravi, ohranja jezik, zbuja domišljijo, krepi samozaupanje, prevetri možgane in nas spravi v dobro voljo.

Za srečanje si pripravite knjigo ali revijo, iz katere nam boste prebrali odstavek ali dva, ter očala za branje. Ne zamudite ure veselega druženja z Lado Zei!

Za sodelovanje pišite na irena.plesivcnik@divjamisel.org.
Pripravlja in vodi Lada Zei.
 
Nedelce
ZAJČKOVA HIŠICA / 3+
Nedelja, 9. januar (11h)
Zajčku je nevihta zalila hišico. Le kako jo bo popravil? S pomočjo prijateljev, seveda. Zgodbo o prijateljstvu in o tem kako dobro je, če pomagamo drug drugemu bo pripovedovala Anja Štefan. Na velikem platnu jo bodo spremljale ilustracije Hane Stupica.
V sodelovanju z založbo Mladinska knjiga.
Nedelce so nedeljski dopoldnevi v zavetju doma, čas, ki ga preživljamo v družbi dobrih knjig. Za vas izbiramo in predstavljamo najboljše otroške knjige, da bi ob njih razmišljali, se zabavali, se o njih pogovarjali in nekatere potem še dolgo nosili v mislih.
Nedeljski otroški program sofinancira MOL-Oddelek za kulturo in je del projekta bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo RS.
Mlade rime
148. MLADE RIME
Četrtek, 20. januar (20h)
Na Vodnikovi domačiji od septembra domujejo Mlade rime, ki potekajo enkrat mesečno, ob sredah.

Mlade rime so pesniški večeri, namenjeni novim, neuveljavljenim pesniškim glasovom. Trudijo se prepletati različne generacije pesnikov in pesnic, v goste vabijo tudi že uveljavljene pesnike in pesnice, ostajajo pa predvsem odprte za vse, ki želijo svoje pesmi na začetku svoje pesniške poti soočiti z občinstvom.

Na večeru Mladih rim se običajno predstavi 5 do 6 pesnikov ali pesnic. Prijavi se lahko vsak, ekipa Mladih rim uredniško ne izbira, čeprav obstaja nekaj pravil: pesniki ali pesnice berejo nekje do 7 minut. Sovražni govor ni dovoljen.

Prijave za 148. Mlade rime potekajo prek FB strani Mlade rime ali kentaver@gmail.com.

 
————————————————————————————————————
Več informacij in fotografije:
Irena Plešivčnik, 040 162 739, irena.plesivcnik@divjamisel.org
Vodnikova domačija Šiška
Vodnikova cesta 65, 1000 Ljubljana
Delovanje Vodnikove domačije Šiška omogoča MOL- Oddelek za kulturo