Vsaka ženska bi morala poznati to skrivno formulo za svoje zdravje in moč

0
153

Alja Malis, mama samohranilka dveh majhnih otrok in samozaposlena, je pri svojih dvainštiridesetih skoraj telesno pregorela. Kronična utrujenost, boleče bezgavke, kronični herpesi, kronični rinitisi in sinuzitisi so se pojavljali eden za drugim.

To je bilo zanjo še toliko večji šok, saj se ukvarja z gibanjem in zdravim načinom življenja. Kljub znanju in praksi o zdravi prehrani in gibanju pa se je njeno stanje samo še slabšalo. Vedela je, da je zaradi potreb majhnih otrok tudi kronično neprespana, ampak določenim stresorjem se pač ne moremo izogniti.

Stres nas doleti v različnih oblikah; bodisi je to pomanjkanje spanja bodisi negativne misli bodisi sodelavka v službi bodisi prometni zamaški bodisi finančna stiska bodisi onesnažen zrak bodisi nezdrava hrana bodisi otroški jok bodisi pretiran šport …

Ampak stres je slab samo v kronični obliki; sam po sebi ima dobre namene. Telesu pomaga, da se pripravi na boj ali beg ali lakoto ali mraz ali vročino. Ko ta nevarnost mine, se mora biti telo sposobno hitro povrniti v homeostazo (telesno ravnovesje). Pri kroničnem stresu pa povrnitve v homeostazo ni.

Vse ženske, ki so tudi mame in še zaposlene ali celo samozaposlene, so vsakodnevno dobesedno bombardirane z ogromno stresorji. Samo skrb za zdravo prehrano in gibanje ne zadostuje za ohranjanje ravnovesja v telesu. Telo je sicer zelo iznajdljivo in zna kompenzirati, ampak z leti se vsega nabere preveč in potem lahko naenkrat vse izbruhne ven, kot tempirana bomba.

Ko laboratorijski testi ne pokažejo ničesar, počutje pa je obupno, vemo da moramo iskati rešitve drugje. Ampak to ne pomeni, da moramo investirati goro denarja v raznorazne komplementarne terapije ali prehranske dodatke.

Alja je odkrila metodo, ki je popolnoma brezplačna in preprosta. Zdaj jo izvaja že več kot eno leto, redno vsak dan, in je ne izpusti za nobeno ceno, počutje pa se ji je izjemno izboljšalo. Gre za metodo Wima Hofa.

Metoda Wima Hofa temelji na treh stebrih:

  1. Dihalna vaja
  2. Mrzla voda
  3. Trening uma

Zanjo potrebujete 20 minut na dan in tuš z mrzlo vodo.

Zakaj ta metoda deluje in kako?

Kombinacija posebnega načina dihanja (nadzorovane hiperventilacije) in izpostavitev telesa mrzli vodi deluje na telo v obliki kratkoročnega dobrega stresa, ki deluje na telo tako, da iz telesa odpravi neželene celice (metabolične produkte, toksine, viruse, bakterije ipd.) oziroma jih »reciklira« v telesu nujne imunske obrambne celice. S to metodo postanemo bolj odporni na stres!

Če želite izvedeti več o metodi Wima Hofa in vse naučeno takoj spraviti v prakso, ne zamudite delavnice Postani sam svoj terapevt z dihanjem in metodo Wima Hofa.

Delavnico bo vodila Alja, vsak udeleženec pa bo prejel tudi svoj izvod knjige Metoda Wima Hofa.