VSO SREČO!

0
817

Pred leti je prijateljica obiskala svetovalko za izboljšanje kakovosti svojega življenja. Ko ji je postavila na videz enostavno vprašanje, kdaj je bila najbolj srečna v svojem življenju, ji ni znala odgovoriti. Spodbujala jo je z vprašanji:  Ko si diplomirala? Ko si se odselila od staršev in ustvarila svoj intimni kotiček?  Morda, ko si dobila prvo službo? Odkimala ji je z glavo.

Kaj je pravzaprav sreča? Je to občutek vznesenosti, ki traja dolgo, ali pač sekundni oziroma nekaj minutni trenutek, ko bi objeli kar celi svet? Večina povezuje srečo s finančnim blagostanjem, čeprav raziskave potrjujejo, da denarni prihodki le v 4% vplivajo na vašo srečo.

Ste kdaj z nasmehom od ušes do ušes mahali z ladje mimoidočim sprehajalcem na obali, ki so vam odvrnili pozdrav? Opazovali sončni vzhod ali zahod in občutili srečo vsega sveta? Se nasmehnili neznancu? Prejeli nepričakovano gesto od v vrsti stoječe osebe, ki tako kot vi, že debelo uro čaka za predajo običajnega zahtevka na matičnem uradu? In kaj je s tekom po brezkončni livadi, ki vas omamlja s spomladanskim vonjem cvetlic?

Ena izmed vaj v knjigi VSO SREČO!, ki je izšla pri Celjski Mohorjevi družbi, je prav zapisovanje teh majhnih trenutkov sreče v svojo knjižico lepih spominov, s pomočjo katerih boste izostrili svoje čute in se razvili v čedalje bolj vnetega in uspešnega iskalca sreče. Zbiranje lepih spominov spodbudi dragocene odzive v vaših možganih.

Ko iščete srečo v velikih rečeh, se zaglejte v najbližjega otroka. Opazujte ga. Ob pogledu nanj boste požgečkali svojega notranjega otroka in ponovno odkrili, da trenutki, kot so mahanje mimoidočim, nasmeh, poskakovanje, metanje kamenčkov v morje, igranje s potočnim mlinčkom, skakanje po lužah,  vzbujajo radost, srečo in širok nasmeh.

Knjižica nemške nevrologinje in psihoterapevtke VSO SREČO! prinaša nov nabor nadvse preprostih telesnih vaj, s katerim si lahko izboljšamo počutje.

»Sreča je edina stvar, ki se podvoji, ko jo deliš.« (Albert Schweitzer)