Vstopamo v novo gledališko sezono

0
44
MGL sezona 20/21

Spoštovani,

sezono, poimenovano ZAMUJENE PRILOŽNOSTI, odpiramo s premierskim tednom; 8. septembra s premiero psihološkega trilerja Trije milijoni minut v režiji Barbare Hieng Samobor v Studiu MGL, 10. septembra pa s premiero pravljičnega mjuzikla Turandot v režiji Jane Menger na Velikem odru. Premieri obeh uprizoritev bi morali realizirati že spomladi, vendar zaradi razglašene epidemije in zaustavitve javnega življenje, to ni bilo mogoče.

Po premieri mjuzikla Turandot bo Dnevnik, družba medijskih vsebin, podelil nagrado najboljšemu gledališkemu ustvarjalcu ali ustvarjalki MGL v pretekli sezoni.

Na prvi septembrski dan začenjamo z vpisi abonmajev, letos zaradi vladnih ukrepov zoper koronavirus nekoliko drugače – abonmaji na Velikem odru so zaradi upoštevanja priporočil in navodil pristojnih institucij ter posledično omejene kapacitete dvoran skoraj polni, namesto 327 sedežev je na posamezen abonma na voljo od 75 do 90 sedežev. Sedežne rede kar se da optimalno sestavljamo na osnovi junijskih vplačil akontativnih zneskov dosedanjih abonentov (glede na razpoložljive sedeže). Ker želimo ostati čim bolj gostoljubni in ne želimo zapreti vrat našim gledalcem, uvajamo nov abonma na Mali sceni, ki bo vključeval štiri predstave na Mali sceni, to bodo premierne uprizoritve sezone 2020/2021.

Septembra bomo realizirali še nekaj predstav, ki jih dolgujemo abonentom še iz pretekle sezone, komedijo Volpone v režiji Diega de BreeSedem dni v režiji Žige Divjaka, koprodukcijsko uprizoritev 2020 v režiji Ivice Buljana v Cankarjevem domu in komedijo Za narodov blagor v režiji Matjaža Zupančiča, in sicer na nadomestni lokaciji v preddverju Križank, ki nam jo je prijazno odstopil Festival Ljubljana.

Kljub izjemno nezavidljivim okoliščinam se veselimo novega gledališkega leta, letos prilagojenega novim pogojem delovanja. Potrudili se bomo, da razkošje obiska gledališča čim bolj približamo dosedanjim standardom in ne zamudimo priložnosti druženja z našimi gledalci – kljub distanci si ostajamo blizu.