Z LEPILOM NA PODPLATIH – ZLATI CELJSKI GRB – DESETA DEŽELA

0
67

VABILO in KNJIŽNE NOVOSTI

 
CELJSKA MOHORJEVA DRUŽBAZBOR ZA REPUBLIKO in DOM SV. JOŽEF CELJE
vabijo na spletni MOHORSKI VEČER
v torek, 1. junija 2021, ob 19. uri,
na pogovor ob knjigi
Z LEPILOM NA PODPLATIH
Trideset let slovenske države
Pred tridesetimi leti smo Slovenci kot narod poželi tisto, kar so naši predniki vztrajno sejali skozi stoletja. V zgodovino bomo šli kot milostna generacija. Doživeli smo družbeni prelom med nekdanjim totalitarnim in novim demokratičnim redom. A ko se demokratični principi delovanja družbe zatikajo ob staro miselnost in sistemske ostanke nekdanjega režima, korak zastane. Napredujemo počasneje in z več težavami. Kot bi imeli lepilo na podplatih. Številni ugledni avtorji z najrazličnejših področij v knjigi ne le opozorijo na težave, ampak zanje ponudijo tudi rešitve.
 
Sodelujejo:
Romana Tomc
dr. Dimitrij Rupel
dr. Stane Granda
Z avtorji se bo pogovarjala urednica Celjske Mohorjeve družbe Saška Ocvirk.
Informacije: www.mohorjeva.org
 
Vabljeni k sodelovanju!
 
(Med 31. 5. in 2. 6. 2021 možnost nakupa knjige po predstavitveni ceni 25 € – redna cena 30 €)ZLATI GRB ZA CELJSKO MOHORJEVO DRUŽBO
 
Celjska Mohorjeva družba je na slavnostni prireditvi v Narodnem domu v Celju v četrtek,
27. maja 2021, prejela odličje zlati grb Mestnega sveta Mestne občine Celje za »170 let neprekinjenega delovanja, za vrhunske dosežke na področju založništva in kulture ter za širjenje ljubezni in spoštovanja do slovenskega jezika«. Občina Celje celjske grbe sicer podeljuje vsako leto ob občinskem prazniku 11. aprila.

Sabina Koželj Horvat: DESETA DEŽELA

V NOVEM NATISU je spet na voljo fantastični mladinski biografski roman o življenju in delu Josipa Jurčiča ter njegovih junakov. Ema in Jakob spustita pisatelja iz ječe šolskih učbenikov  in še slutita ne, da se jima bo zgodil Jurčič sam … Roman je večplasten in primerno branje tako za mladino kot odrasle bralce, svež je tudi kot prispevek k novemu vrednotenju Jurčičevega obsežnega leposlovnega in časnikarskega dela; prinaša pa tudi odličen humor, bogat literarni domišljijski svet, osupljivo uporabo slogovnih figur, jezikovno igrivost in žlahten literarni slog. Slovenci smo bogatejši za književno skrinjo misli o pomenu literature, jezika, domišljije, narodne pripadnosti in povezanosti … (Iz recenzije www.dobreknjige.si)

135 mm × 210 mm • 366 strani • trda vezava • ilustriral Damijan Stepančič • 28,00 € • NAROČILO …


NOVOSTI