Z ljubeznijo…

0
1015

Zagotovo ste se kdaj v svojem življenju srečali z občutkom, ko ste nekoga drugega imeli raje kot sebe pa čeprav psihologi trdijo,  da to ni ljubezen, saj drugega ne moreš ljubiti, če ne ljubiš sebe. Ste se vprašali, če ste res dovolj ljubeči do sebe? Si namenjate čas, ki ga potrebuje vaše srce, ali drvite ugajati drugim? Ste se kdaj za trenutek dlje zazrli v ogledalo, v katerem niste videli le svoje zunanje podobe, temveč vse tisto, kar se skriva za vašim oklepom in si rekli, da se imate radi, ne da bi ob izgovarjanju teh močnih besed začutili negotovost ali celo bolečino?

Ritem življenja nas sili v izpolnjevanje vsakdanjih nalog in obveznosti, dan pa se nam zdi prekratek, da bi svoji notranjosti lahko posvetili kakovosten trenutek; pa še takrat, ko nam to uspe, se naše misli ne morejo v hipu zediniti z aktivnostjo, ki jo izvajamo za svojo dušo, temveč se še nekaj časa ukvarjajo s tem, kaj se je in kaj se še bo zgodilo.

Z vajami, ki so opisane v prisrčni knjižici Z ljubeznijo, lahko okrepite svoje srce, spoštovanje in sočutje do sebe, drugih in nenazadnje do celega sveta. Toda velja pravilo; pogosteje in redneje ko vadite, bolj učinkujejo. Vaje morate ponavljati tako dolgo, da si gibe ne zapolnijo le vaše sive celice, temveč tudi telo, ki se bo nanje odzvalo z ljubečo energijo. Povežite se s svojim notranjim otrokom in  negujte to najmočnejše ustvarjalno čustvo – ljubezen. Ne le, da boste okrepili njena sekundarna čustva kot so prijaznost, empatija, naklonjenost in povezanost, temveč boste posledično ojačali tudi svoje zdravje, saj se pri negativnih emocijah ustvarjajo hormoni, ki blago rečeno zastrupljajo vaše telo.

V mesecu ljubezni ne pozabite nase. Mogoče vi ali vaš prijatelj potrebuje malo pomoči na področju ljubezni. Knjižica Z ljubeznijo, ki je izšla pri Celjski Mohorjevi družbi, je zagotovo primerno darilo, saj ta drobna pozornost predstavlja lep izraz ljubezni.