Začetek marca v kinoteki

0
128

Spoštovani,

prve tri marčevske dni v Kinoteki bodo zaznamovali trije posebni dogodki, ki smo jih pripravili v sodelovanju s tremi zunanjimi partnerji:

1) V četrtek, 1. marca, smo v sodelovanju s Humanističnimi srečanji Založbe Sophia pripravili večer, posvečen filmu, športu in filozofiji. Ob izidu knjige Levi horog (filozofija športa v osmih esejih) avtorja Leva Krefta bomo predvajali dve novodobni športni klasiki in organizirali okroglo mizo, na kateri bodo razpravljali Lev Kreft, Milan Hosta, Vlado Škafar in Boštjan Narat; slednji bo razpravo tudi povezoval. Več v prvi priponki.

2) V petek, 2. marca, bomo ob 19.15 s projekcijo slovenske neme klasike V kraljestvu Zlatoroga in živo klavirsko spremljavo odprli fotografsko razstavo Filmogram, ki sooča film in fotografijo na način brisanja ustaljenega branja in razumevanja prvega skozi optiko pripovednega in drugega skozi optiko likovnega. Dogodek pripravljamo v sodelovanju z revijo Fotografija. Isti dan ob 21.00 pa bo premiero doživel nov nakup Slovenske kinoteke, italijanska klasika Grdi, umazani, zli. Več o tem filmu v drugi priponki.

3) V soboto, 3. marca, ob 20.00 nadaljujemo z odvodom naše redne nanizanke Kino-katedra, posvečene aktualni temi financializacije. Po projekciji filma Wall Street: Denar nikoli ne spi bo predaval Sašo Furlan. Dogodek pripravljamo v sodelovanju z Delavsko-punkersko univerzo.