Zadar: Očarljiv izvor reke Une

0
323

 

Zadar, mesto s 3000 letno zgodovino, bo zapeljal obiskovalce s svojim kamnitim jedrom, v katerem se izza vsakega vogala skriva znamenita spominska dediščina, zadarska riva pa jih bo očarala s fascinantnimi svetlobnimi in zvočnimi efekti. Nihče, ki obišče Zadar, ne sme zaobiti naravnih lepot njegove okolice. Ena od teh je izvor reke Une. Zadar je od tega hidrološkega spomenika narave oddaljen le 100 kilometrov, modro-zeleni pejsaž pa vas bo nagradil za to potovanje. Izvor Une na površino prinaša vodo iz globine od celo 205 m, nahaja pa se v visokem in ozkem kanjonu. Izvor Une je obkrožen z gozdovi in planinami, hkrati pa predstavlja dom številnim endemskim rastlinam in živalim, zato bodo ljubitelji narave zagotovo uživali v raziskovanju tega fenomena.
Zadar se že od leta 1968 hvali s svojim zaledjem, kjer leži hidrološki spomenik narave, ki vse pogosteje postaja neizogibna točka na karti turistov, kateri se želijo srečati z nedotaknjeno naravo.

Če še vedno iščete primerno namestitev za Vaš dopust na Hrvaškem, Vas vabimo, da obiščete spletno stran www.adriatic.hr ter poiščete namestitveno enoto po Vaši želji.

 

Vir: www.adriatic.hr