22. pesniška olimpijada

0
73

JSKD OI DRAVOGRAD v sodelovanju z Javnim zavodom Dravit in ZKD razpisuje

literarne delavnice v okviru

22. Pesniške olimpijade

LETOS PONOVNO V ŽIVO*

RAZPISNI POGOJI

 

  • Srečanje je namenjeno dijakom in študentom s statusom (ob prihodu bodo izbrani kandidati priložili veljavno potrdilo o vpisu).

 

  • Kandidati naj organizatorju po elektronski pošti pošljejo deset (10) svojih pesmi.

 

  • Pesmi naj bodo napisane in shranjene v programu Word, vsaka na svoji strani ter vsaka opremljena z imenom in priimkom.

 

  • V posebnem Word dokumentu naj bodo avtorjevi podatki: ime in priimek, letnica rojstva, telefonska številka, naslov stalnega prebivališča ter naziv šole oz. fakultete in letnik.

 

  • Izbor snovi, tem in motivov pesniškega snovanja je docela v avtorjevi domeni.

 

 

NAGRADE

 

Žirija bo najizrazitejšega avtorja nagradila s kotizacijo za Literarno šolo 2022 (JSKD), z (najmanj) eno tiskano in/ali spletno objavo njegovih pesmi ter s knjižno nagrado, s katero bodo nagrajeni tudi vsi udeleženci 22. Pesniške olimpijade.

DELAVNICE in BIVANJE

 

Za vse izbrane kandidate bodo organizirane pesniške delavnice, literarni nastop, prehrana in prenočišče.

 

Simbolična kotizacija znaša 20€ ter se povrne s podelitvijo knjižne nagrade.

Kotizacija se poravna na mestu dogodka.

 

Robni pogoji

Prijave, ki ne bodo zadostile vsem pogojem, bodo izločene iz natečaja.

Organizator si v primeru večjega števila prijav pridržuje pravico do izbora udeležencev na osnovi strokovne ocene poslanega pesniškega dela.

 

Organizator si pridržuje pravico do kasnejše spremembe programa in načina izvedbe delavnice zaradi morebitnih tehničnih ali drugih tehtnih razlogov.

 

 

PRIJAVA

 

Izbor pesmi naj kandidati skupaj s svojimi podatki pošljejo najkasneje do petka, 22. oktobra 2021, na elektronski naslov barbara.zvirc@hotmail.com, s pripisom »22. PESNIŠKA OLIMPIJADA«.

 

O izboru in programu bodo kandidati po elektronski pošti obveščeni najkasneje do petka,

29. oktobra 2021.

 

 

 

 

Vodja projekta Pesniška olimpijada

Barbara Žvirc

 

 

Vodja JSKD OI DRAVOGRAD

Robert Preglau

 

 

 

 

*Delavnice bodo v živo izvedene ob upoštevanju pogoja PCT. Prijavljeni avtorji se boste v soboto dopoldne pred izvedbo prve delavnice samotestirali, teste prinesete s sabo.

 

** S poslano prijavo se strinjate, da se vaši podatki hranijo izključno za namen obveščanja o rezultatih natečaja in organizacijo dogodka. Rezultati natečaja (ime in priimek) bodo objavljeni na spletni strani Pesniške olimpijade, na socialnih omrežjih in v medijih.