Impresionistični sprehod v juniju

0
58

Spoštovani Prijatelji Narodne galerije

 

V juniju smo za Vas pripravili vodene oglede na prostem, pod naslovom Impresionistična Ljubljana. Ob letošnji Sternenovi obletnici se bomo spet spomnili, kje v Ljubljani je ustvarjala četverica slikarjev impresionistov. Zbrali se bomo pred Mestno hišo in najprej opozorili, da je sgrafite v arkadnem dvorišču obnavljal Matej Sternen. Pokazali bomo, od kje je pogled na Šenklavž zajemal Matija Jama in zavili Pod Trančo, kjer je slikar nekaj časa živel. Nato se bomo sprehodili do Groharjevih motivov ob nabrežju Ljubljanice. Naslednji postaji bosta v Krakovem: Krakovska kapelica in Jakopičeva hiša. V trnovski cerkvi se bomo posvetili Sternenovim freskam in sprehod zaključili ob Križankah, ki so navdihovale Jakopiča, ko je živel na Emonski cesti.

Vodil bo dr. Andrej Smrekar.

 

 

Datumi ogledov: 3., 10., 17. junij, 16.00-18.00

Zbirno mesto: pred Mestno hišo, ob 16.00

Obvezne predhodne prijave pri blagajni NG (01) 24 15 418

Vaše prijave za voden ogled sprejemamo pri blagajni Narodne galerije, (T: 01/24-15-418), od torka do nedelje, med 10. in 18. uro. V vsako skupino bomo sprejeli največ 15 Prijateljev.

 

 

Prijazno vabljeni!                                                                                           Narodna galerija