5-minutna vadba, s katero boste omilili bolečine, utrujenostin telesne posledice staranja

0
204

Odkrijte, kako zmotna prepričanja imamo o staranju in kako lahko sami odpravimo bolečine v križu, kolkih, ramenih in kolenih, togost in utrujenost.

V pionirski knjigi Somatika Thomas Hanna pojasnjuje, da velik del telesnegapropadanja, povezanega s staranjem, ni neizbežen – mogoče se mu je izogniti.

Hanna je s praktičnim programom za duha in telo za vselej dokazal, da težave, ki smo jihvedno imeli za znake staranja – togost, boleč hrbet, kronična bolečina, utrujenost in občasno celo visok krvni tlek – lahko preprečimo, če zavestno nadzorujemo živce in mišice.

S samo petminutno vsakodnevno vadbo boste lahko časovno neomejeno uživali vgibčnem, zdravem telesu ter se rešili spon starosti in poškodb.

Nad knjigo je navdušena tudi Manca Košir, ki med drugim pravi:

»Starost ni še nikoli nikomur škodila niti ni ubila enega samega človeka. Ljudem škoduje in jih ubija tisto, kar se dogaja med staranjem. Denimo pogosta senzorično-motorična amnezija, ko mišice »pozabijo« delovati, se zakrčijo, in to povzroča zgrbljenost, šepavost, bolečine v križu in sklepih …

Dobra novica je, da z izbranimi somatskimi vajami, ki so napisane in narisane v zadnjem delu knjige, te motnje, celo zelo hude, lahko odpravimo, hura!

Ko se naučimo pravilno dihati – mnogi ljudje dihajo plitko, površno, s staranjem vse bolj -, ko se privadimo pravilni drži in se otresemo skrbi, ki se nalagajo na naša ramena in križ, lahko spet stopimo z lahkotnim korakom in radostno zremo v svet.

To imenitno knjigo, napisano v razumljivem jeziku s smislom za humor in z ilustrativnimi zgodbami, sem prebrala na dušek. V branje je ne priporočam le zdravnikom, ki pogosto po nepotrebnem operirajo hrbtenico ali kolke, psihiatrom, ki preradi predpisujejo antidepresive, ampak vsem odraslim ljudem, ki želijo biti radostni in gibljivi še v pozna leta. Mogoče je, nas nauči knjiga Somatika.«

Somatiko lahko samo še nekaj dni naročite 20 % ceneje in prihranite kar 4,80 €!