Aurelie Chien Chow Chine: Rožle je jezen, Primus, 2018

0
95

V roke mi je prišla knjiga Založbe Primus, avtorice besedila in ilustratorke, Aurelie Chien Chow Chine: Rožle je jezen: Kako z vajo iz sofrologije preženemo jezo? Priročnik je izšel v knjižni zbirki: Prepoznavam čustva. Za prevod v slovenski jezik je poskrbela Nada Colnar.

KAKO Z VAJO IZ SOFROLOGIJE PREŽENEMO JEZO? Kaj sploh je sofrologija? Sofrologija je sodobna metoda sproščanja. Vključuje globoko sproščanje, nadzorovano dihanje, osredotočenost in vizualizacijo.

Preusmerja pozornost k pravilni telesni drži, ravnotežju in gibanju.

Kdo je Rožle, ki nastopa v knjigi?  Kako izraža svoja čustva?

Rožle je majhen samorog. Morda je na prvi pogled podoben vsem? Kaj mislite? Morda tudi ne. Včasih je žalosten, drugič spet vesel. Ničkolikokrat ga je strah. Potem pa je kar naenkrat pogumen. Velikokrat tudi jezen. TO SO ČUSTVA.

Rožle ima nekaj čarobnega. To sta njegova griva in rep. Ko se počuti dobro, sta mavričnih barv. Vsako čustvo, ki ga prevzame, ima moč, da spremeni njuno barvo. Kadar je v Rožletovem srčku vse črno, pa se počuti slabo. V knjigi izvemo, zakaj.

Kako se  danes počutite vi, drage bralke, dragi bralci? Če je lepo vreme, ni nujno, da se počutimo dobro. V nasprotnem primeru, če je vreme slabo, pa se lahko počutimo odlično.

Kako vam bo uspelo, da ostanete mirni? Kako premagati jezo? Kako pomagati pri tem otroku?

S pomočjo tega priročnika: Rožle je jezen, vam bo gotovo uspelo.

Ventilator besed priporoča knjigo v branje in razmišljanje. Hčerko in mene je knjiga navdušila in vzpodbudila k razmišljanju.