Avgust v muzeju

0
75
Razstavni projekt Narodnega muzeja Slovenije in Oddelka za materiale in metalurgijo Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani je v atriju palače na Muzejski na ogled le še do 30. avgusta 2020!
Ob izteku razstave vas v torek, 25. avgusta, vabimo na Metalurški dan. Celodnevni niz prireditev prinaša poslastice za vse okuse in generacije: od prikazov taljenja železove rude na starodoben način, prikazov umetnostnega ulivanja in umetnostnega kovanja, razstave izdelkov umetnostnega varjenja pa do predavanj, vodenih ogledov razstave Ko zapoje kovina in glasbenih nastopov.
SKUPNA VSTOPNICA
V Ljubljani imamo na ogled številne svetovne znamenitosti. Jih poznate? Oglejte si dragocene eksponate, ne da bi potovali v tujino. Muzeji in galerije v Ljubljani smo stopili skupaj in na široko odprli svoja vrata. Letošnje poletje si jih vse lahko ogledate za enotno, cenovno dostopno ceno 8 evrov za individualno ter 16 evrov za družinsko vstopnico. Z eno samo vstopnico lahko do 30. avgusta 2020 vstopite v kar 11 muzejev in galerij na 13 lokacijah.
Oglejte si tri muzeje za ceno ene vstopnice!

Obiskovalec, ki kupi vstopnico v enem izmed treh muzejev na muzejski ploščadi Metelkova, ima na dan nakupa prost vstop v druga dva muzeja:

Posebna ponudba velja do 30. avgusta 2020.
MI SMO #ODPRTI ZA KULTURO
Do 31. avgusta 2020 poteka #odprti oder v Letnem kinu Slovenske kinoteke na Muzejski ploščadi Metelkova v Ljubljani. Narodni muzej Slovenije – Metelkova se pridružuje s poletnim odpiralnim časom: Vse večere od četrtka do nedelje smo odprti do 21. ure!
Med 18. in 21. uro je vstop prost. 
Program petkovih večerov na ploščadi soustvarjamo v Narodnem muzeju Slovenije!
Ob razstavi Slovenska majolika smo pripravili pester nabor brezplačnih javnih vodstev, delavnic in prikazov.
DOGODKI
Prireditve ob razstavi SLOVENSKA MAJOLIKA
Vodeni ogledi:
Udeležba na vodenem ogledu je brezplačna. Obvezne so predhodne prijave na e-naslov info@nms.si ali po telefonu 01/241 44 04 oz. 041 751 270.

Sitotisk express: majolika

Na delavnici se bomo seznanili s tehniko šablonskega sitotiska. Navdihovali se bomo pri poslikavah na ročkah za vino – majolikah in izbrane vzorce odtiskovali na tekstilne vrečke. Za sproščeno delo priporočamo udobna oblačila, ki prenesejo obarvanje. S seboj lahko prinesete tudi svoj kos bombažnega tekstila (majice, rute), ki bi ga radi potiskali. Delavnico izvajata Meta Žvokelj in Anka Doblekar.

Trajanje: 90 minut. Delavnica je primerna za otroke in odrasle, predznanje ni potrebno. Udeležba na delavnici je brezplačna. Obvezne so predhodne prijave na e-naslov info@nms.si ali po telefonu 01/241 44 04 oz. 041 751 270. 


Prikaz slikanja na kamniško majoliko

Slikanje na kamniško majoliko bo prikazala Irena Radej, zadnja vodja slikarske delavnice v tovarni keramike SVIT Kamnik.

Udeležba na prikazu je brezplačna. Obvezne so predhodne prijave na e-naslov info@nms.si ali po telefonu 01/241 44 04 oz. 041 751 270.
Prireditve ob razstavi KO ZAPOJE KOVINA
Vodeni ogled:

  • Torek, 25. avgusta 2020, od 9. do 18. ure
    Zadnji avgustovski torek je posvečen metalurgiji! Celodnevni niz prireditev ob izteku razstave Ko zapoje kovina prinaša poslastice za vse okuse in generacije: od prikazov taljenja železove rude na starodoben način, prikazov umetnostnega ulivanja in umetnostnega kovanjarazstave izdelkov umetnostnega varjenja pa do predavanj, vodenih ogledov razstave Ko zapoje kovina in glasbenih nastopov. Celoten program najdete na tej povezavi.
  • Udeležba na vseh prireditvah v okviru Metalurškega dne je brezplačna. Vstop na razstavo Ko zapoje kovina je ta dan prost.
MISIJA: POČITNICE!
POČITNICE V MUZEJU
Otroci, preživite počitnice nekoliko drugače, a nič manj pestro. Na voljo so različni programi:
  • Počitniški 3M,
  • PovezujeM,
  • Misija:počitnice. Razrešimo skrivnostni primer.
Kliknite na fotografijo za več informacij in prijave.
ROJSTNI DAN V MUZEJU
Je pred vrati rojstni dan vašega otroka in mu želite pripraviti nekaj posebnega?
Potem ste na pravem naslovu, ponujamo vam doživetje preteklosti na doživljajsko-ustvarjalni delavnici.
OBČASNE RAZSTAVE
SLOVENSKA MAJOLIKA
Na ogled do 31. oktobra 2020, Metelkova
ČAROBNI BOTANIČNI VRT
Na ogled do 31. oktobra 2020, Metelkova
Kraljestvo risa 
Razstava del udeležencev likovne delavnice
Na ogled do 23. avgusta 2020, grad Snežnik
Fotografija: Matej Vranič, LIFE Lynx
STALNE RAZSTAVE
ZGODBE S STIČIŠČA SVETOV
Stalna arheološka razstava, Muzejska
ZGODOVINSKE IN UMETNOSTNE ZBIRKE 
Izbrani predmeti od 14. stoletja do danes, Metelkova
VITRINI MESECA
GRAD SNEŽNIK
Obiščite starodavni grad v prelepi naravi!
Muzej Grad Snežnik je odprt za posameznike, družine in skupine do 8 oseb.
Ure ogledov:
  • Od ponedeljka do petka: 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 in 15.00
  • V soboto in nedeljo: 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 in 16.00
Obvezne predhodne najave na 01/705 78 14 oz. grad.sneznik@nms.si.
Najave potrjujemo od ponedeljka do petka.