Emanat Novice, Avgust 2020

0
88
Emanat avgust ’20
Pozdravljene_i,

poletje gre mimo s svetlobno hitrostjo. Dogodki še vedno potekajo nekoliko okrnjeno, vendar precej številčno.

V avgustu predstavljamo kar dve novi produkciji in sicer resonančni performans Sonihanja ter vesoljsko predstavo za otroke in mladino TRI psice, DVA planeta, ENA raketa. Zgodil se bo prvi del festivala Sindikat odklonskih entitet. V okviru festivala Kamfest v Kamniku bosta članici kolektiva Tatovi podob izvedli tatinsko delavnico. V jeseni že težko pričakujemo izid nove knjige Anatomija joge, ki je v prednaročilu do konca meseca na voljo po posebni ceni.

Pri založbi Kamizdat bo izšel novi album ljubljanskega producenta Shekuze z naslovom Coriolis Effect, ki se mu bosta v Gali Hali na Rentgenu pridružila Terranigma in Nulla.

Skratka spremljajte novosti na www.emanat.si in se nam pridružite na dogodkovni raketi!

P.S. če ne želite prejemati naših novic se enostavno odjavite.

foto Boštjan Lah, kolaž: Anja Bornšek in OR poiesis
Sonihanja so resonančni performans arhitektonike telesnega in zvočnega v so-avtorstvu plesalke Anje Bornšek in intermedijske umetnice OR Poiesis alias Petre Kapš. Sonihanja so potovanje v prostore sozvočij snovnega iz slušnega in vidnega v občuteno.

URNIK

sreda, 12. 8. ob 20.00
četrtek, 13. 8. ob 20.00
petek, 14. 8. ob 18.00
sobota, 15. 8. ob 11.00 in 19.00
nedelja, 16. 8. ob 11.00

INFORMACIJE
Število mest za obisk performansa je omejeno na 10, zato obiskovalce vabimo k rezervacijam preko info@emanat.si. Obisk je primeren za otroke nad 12. letom starosti, mladino in odrasle.

▶▶ Facebook dogodek
▶▶ https://emanat.si/si/produkcija/anja-bornsek-in-or-poiesis-sonihanja/

Sindikat odklonskih entitet

14.-18.8., Stara mestna Elektrarna – Elektro Ljubljana, SI
15.-19.9.Klub Gromka, Ljubljana, SI
oblikovanje: Špela Drašlar
Sindikat odklonskih entitet je platforma robnih urbanih žanrov nove komedije, performativnega humorja, ironije, satire, parodije in družbenega komentarja. Sindikat je namenjen vsem, ki jim je blizu zabava, smeh, drznost, provokacija in druge grenko-sladke profesionalne kot tudi »diletantske« radosti. Letošnja “koronska” edicija bo potekala v dveh delih in sicer avgusta ter septembra. V prvem delu se bodo predstavili Sophia Rodríguez, Brina Klampfer/Peter Frankl, Urška Vohar, Branko Potočan, Mark Požlep; v drugem pa Aja Zupanec, Mismo Nismo, Loup Abramovici, Transformator, balans, DVMIR (SNIF) in Za Crknt in morda še kdo…

VSTOPNICE
Prvi del festivala bo potekal v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana. Enotna cena za vse predstave je 5 EUR. Za predstavi Urške Vohar in Branka Potočana je cena s popustom za otroke (do 10 let) 3 EUR.

Zaradi omejenega števila gledalcev, priporočamo rezervacije neposredno preko spletnega obrazca ali na elektronski naslov sindikat@emanat.si

▶▶ https://sindikat.emanat.si/
▶▶ Facebook

foto: Tin Silvaši Meštrović
TRI psice, DVA planeta, ENA raketa je plesno-gledališka predstava v avtorstvu Urške Vohar in v sodelovanju z večkrat nagrajeno dramateso Simono Semenič. Predstava gledalce popelje v resničnostni šov v katerem tri zemljanke z raketo poletijo na Mars z namenom oblikovanja nove in boljše družbe. Tam se začnejo soočati tako s fizičnimi problemi, kot je sprememba težnosti, kot tudi z vprašanji družbene ureditve v svetu, kjer (še) ni napisanih pravil. Predstava humorno, a kritično opozarja na probleme s katerimi se sooča sodobna družba.

VSTOPNICE
Predstava je del festivala Sindikat odklonski entitet. Cena vstopnice je 5 EUR. Cena s popustom za otroke (do 10 let) je 3 EUR.Zaradi omejenega števila gledalcev, priporočamo rezervacije neposredno preko spletnega obrazca ali na elektronski naslov sindikat@emanat.si

▶▶  https://emanat.si/si/produkcija/urska-vohar–tri-psice-dva-planeta-ena-raketa/

foto: Nada Žgank
Avgusta lahko naše predstave ujamete na festivalih v Velenju, Celju, Ljubljani in v Košicah na Slovaškem. S predstavo Tatovi podob predstavljajo: Življenja in smrti HPD-ja bomo 25. avgusta gostovali na Kunigundi – festivalu mladih kultur v Velenju. 30. avgusta bo Jan Rozman s performansom Predmetenje del spremljevalnega programa pesniškega festivala Izrekanja v Celju. Tatovi podob se bodo 21. avgusta predstavili na festivalu Movefest v Koščicah na Slovaškem, 31. avgusta pa na platformi Trigger v Stari mestni elektrarni v Ljubljani. Za vstopnice se lahko obrnete na info@emanat.si pri nas ali pa odklikate na spletne strani festivalov.

▶▶ https://emanat.si/si/dogodki/

Kako postati dober tat?

tehnoburleskna delavnica
7.8.11.00-17.00, Kamfest, Katzenberg, Kamnik

Tatovi podob v sodelovanju s KD Priden možic, v okviru festivala Kamfest v Kamniku, vabijo na tehnoburleskno delavnico, na kateri boste obdelovale_i čudno čutne tatvine, ki burijo domišljijo in ustvarili kratke – a sladke odrske intervencije.
Delavnico bosta vodili članici kolektiva Tatovi podob, Mad Jakale in Tristan Bargeld, ki bosta vsaka po svoje prispevali s svojim tatinskim orodjem in vam pomagali pri realizaciji tehnoburlesknega akta.
Število mest na delavnici je omejeno. Prijave s kratko biografijo in opisom ideje za tehnoburleksno točko, ki bi jo želel_a na delavnici razvijati sprejemamo na info@emanat.si do 6.8.2020. Prijavo lahko opremiš s fotografijo, kratkim videom ali drugo obliko predstavitve.

▶▶ https://emanat.si/si/novice/kako-postati-dober-tat/

V zbirki Prehodi bo septembra izšla nova knjiga avtorice Blandine Calais-Germain, ki jo poznamo po njeni uspešnici Anatomija gibanja; Uvod v analizo plesnih tehnik.

Nova knjiga z naslovom Anatomija joge; Mišice v jogi je pregled različnih stanj mišic pri izvajanju jogijskih položajev. V opisih izbranih primerov bomo opazovali situacije, pri katerih pomembno vlogo igra ena mišica ali več njih. Tako bomo razvili razumevanje njihovih različnih vlog. Gre za vodnik do boljšega razumevanja joge, ki vam bo omogočilo boljše izvajanje joge.

Knjigo lahko v prednaročilu do 31.8. kupite po ceni 25 EUR. Za naročila nam pišite na info@emanat.si.

▶▶ https://emanat.si/si/založništvo/blandine-calais-germain–anatomija-joge-misice-v-jogi/

 KAMIZDAT

7.8.,  https://kamizdat.si/
oblikovanje Luka Prinčič
Po navdušujočem debitantskem albumu De Sica se vrača slovenski sint mag, skladatelj, klaviaturist in DJ Shekuza z novim albumom Coriolis Effect, ki je mojstrski primerek drzne, inovativne in večplastne modularne sinteze oziroma, bolje, zaušnica tistim, ki trdijo, da ves modularni tehno zveni enako.

Seznam skladb

1. Coriolis Effect
2. Sand Mantis
3. Color of Ice
4. My Dentist
5. Some Spater Left

Prenos in nakup

Prosti prisluh in prenos (plačaj kolikor hočeš) so na voljo preko kamizdat.bandcamp.com in www.kamizdat.si.

Glasba je ustvarjena in objavljena pod pogoji Creative Commons BY-SA licence ([Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji] – Attribution-ShareAlike) www.creativecommons.com/licence

▶▶ https://kamizdat.si/releases/shekuza-coriolis-effect/
▶▶ https://emanat.si/si/založništvo/shekuza–coriolis-effect/

7.8., ob 20.00, Gala hala, AKC Metelkova, Ljubljana, SI
oblikovanje Stella Ivšek
Terranigma, Shekuza in Nulla so ustaljeni producenti domače elektronske scene. V preteklem polletju je vsak od njih doživel svoje premike, zato bomo njihove poti križali na 14. Kamizdat Rentgenu na Letnem vrtu Gala Hale.

Shekuza bo v družbi bobnarja in VJke predstavil novo ploščo Coriolis Effect. Terranigma bo prav tako predstavil razširjeni material marčevske izdaje HydroZone EP, Nulla pa bo spreten in trden hrbet celemu večeru po objavi njenega prvega komada na kompilaciji Access Frame: Equity.

VSTOPNICE:
3 EUR do 21h, 5 EUR po 21h

▶▶ Facebook dogodek
▶▶  https://emanat.si/si/produkcija/kamizdat-rentgen-14–terranigma-shekuza-nulla/