Avon doniral 1 milijon dolarjev za Haiti

0
67

Avon Products, Inc., je objavil novico, da je za popotresno pomoč na Haitiju namenil 1 milijon ameriških dolarjev. Denar bo doniran s strani Avonovega Sklada za ženske in bo dodeljen ameriškemu Rdečemu križu in Zdravnikom brez meja, dvema organizacijama, ki si požrtvovalno prizadevata pomagati žrtvam uničujočega potresa, ki se je zgodil 12. januarja.

 

Korporativni Sklad za ženske bo namenil 1 milijon ameriških dolarjev:

 

  • 500.000 ameriških dolarjev Rdečemu križu – Mednarodnemu skladu, to je humanitarni organizaciji, ki nudi pomoč pri naravnih nesrečah in ki tesno sodeluje s haitijskim Rdečim križem;
  • 500.000 ameriških dolarjev Zdravnikom brez meja, mednarodni humanitarni organizaciji, ki je že doslej poskrbela za več kot 1000 oseb na Haitiju in še naprej deluje v kriznih situacijah, kjer je medicinska pomoč najbolj potrebna.

 

Andrea Jung, nadzorna in izvršna direktorica Avona, je dejala: »Globoko nas je pretresla nesreča, ki je doletela Haiti. Avon ima že dolgo vrsto let v svojem humanitarnem delovanju tudi program za pomoč pri naravnih nesrečah. Kot družbeno odgovorna globalna korporacija imamo dolžnost, da v takšnih situacijah nudimo pomoč, tokrat ljudem na Haitiju.

 

V duhu Avonove filantropije bodo v Severni Ameriki izdali še poseben humanitarni proizvod, s katerim bodo zbirali dodatno pomoč za Haiti.

 

Avon ima približno 400 predstavnic na Haitiju in v skrbi za njihovo varnost si prizadeva vzpostaviti kontakt z njimi. Tudi med zaposlenimi in predstavnicami v ZDA je veliko oseb Haitijcev ali kako drugače povezanih s Haitijem, lahko so njihovi sorodniki ali potomci.