Beletrinin tedenski novičnik

0
73

Drage bralke in dragi bralci,
pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Knjiga tedna
Dramaturginja, urednica, publicistka in kritičarka Petra Pogorevc, ki je pred dvema letoma napisala uspešnico Rac: Biografski roman o življenju Radka Poliča, je tokrat med platnice ujela še eno legendo slovenskega gledališča, igralko Jožico Avbelj, nastala pa je knjiga Joži: Biografski roman o življenju Jožice Avbelj. Prijazno vabljeni k branju!

Dogodek tedna
Vabljeni k ogledu nove epizode Beletrine v živo. Tokrat se je pogovor vrtel okrog knjige Joži: Biografski roman o življenju Jožice Avbelj, ki jo je napisala Petra Pogorevc. Pogovarjale so se igralka Jožica Avbelj, avtorica knjige Petra Pogorevc in novinarka Ksenija Horvat.

Ugodnost tedna
Pridružite se naši poletni nagradni igri Beletrinine razglednice in se potegujte za krasne knjižne nagrade. Ta teden poklanjamo knjigo Ob nastanku sveta Draga Jančarja. Fotografirajte katerokoli Beletrinino knjigo in nam jo pošljite. Nagrajenca bomo izžrebali v petek, 19. avgusta 2022.

Novica tedna
Znani so nominiranci za 26. Veronikino nagrado, ki se podeljuje za najboljšo pesniško zbirko leta. Letošnja žirija je med več kot 200 prebranimi pesniškimi zbirkami izbrala 5 najboljših, med njimi pa sta tudi dve pesniški zbirki, ki sta izšli pri naši založbi. To sta zbirki Marmor Ane Svetel in Namreč Milana Jesiha.

Članek tedna
Preberite si članek Plečnikovo potovanje po Italiji, ki ga je o knjigi Arhitekt Jože Plečnik v Italiji, 1898-1899 Franceta Steleta, zapisal Noah Charney, avtor, kolumnist ter profesor umetnostne zgodovine.

Website
Facebook
Twitter
Link
Email
YouTube