Čudovite vsakdanje zgodbe, ki vas bodo spomnile, da je življenje darilo

0
65

»Vsak dan je darilo. Odpri ga. Ne zavrzi ga. Sámo življenje je darilo. Žívi ga. Ne pusti ga vnemar.«

Mednarodna knjižna uspešnica Življenje je darilo se odvija skozi niz vsakdanjih zgodb, niz čudežev. Teh, ki se dogajajo vsem nam in ki jih pogosto spregledamo.

Ob branju zgodbe za zgodbo se boste počasi, a vztrajno potopili v svoj notranji svet, soočili se boste z odločitvami, ki ste jih sprejeli, ter z načinom, na katerega razmišljate in živite.

In niti za trenutek ne boste pozabili, da je življenje sámo darilo.

Takole pravi avtor v uvodu knjige:

»Pred desetletjem sem začel pisati svoj Zvezek čudežev. Lahko bi ga imenoval tudi dnevnik vsakodnevnih hvaležnosti. Sprva nisem našel ničesar, za kar bi bil lahko hvaležen, pozneje pa se je to spremenilo. Začel sem odkrivati vse več in več in nazadnje nisem mogel nehati. Vse, kar sem videl, je bil čudež. Da živim. Da lahko govorim, hodim. Topla postelja po napornem dnevu.

In tedaj se je moje življenje spremenilo. Začelo je prekipevati od lepote. In tako sem spoznal, da lepota ni v tem, kar gledam, ampak da je v mojih lastnih očeh. Od takrat naprej sem pisal kar naprej. Zvezek sem nosil s seboj vsepovsod. Vanj sem pisal, kjer koli sem bil. V službi, na vlaku, doma. Vrstice sem napolnil z lepimi besedami, strani z nedopovedljivimi čudeži, knjižnico pa z nešteto zvezki.

In potem se je zgodilo nekaj čarobnega. Kar naenkrat. Nekega dne sem nehal pisati v svoj zvezek. Nehal sem pisati zase in začel pisati za ljudi okoli sebe. Začel sem deliti to čudovito stvar, ki je nisem mogel več zadrževati v sebi.

Knjiga, ki jo držiš v rokah, se je porodila iz življenja. Mojega življenja. Našega življenja. Brez odvečnih besed, a z veliko ljubezni.

Upam, da bo odprtih rok delila lepoto, tako kot jo je prinesla tudi meni. Tudi če se bo dotaknila le ene same osebe, jo je bilo vredno napisati.

Vredno je bilo, da sem prispel do sem.«