DAN ŽENA NA DOMAČIJI

0
55

DAN ŽENA NA DOMAČIJI

 

Na 8. marec se bomo na domačiji ob 18h pogovarjali z Erico Johnson Debeljak o njeni sveži knjigi Devica, kraljica, vdova, prasica. Pogovor bo moderirala Ksenija Horvat.

V prodajnem kotičku galerije Vodnikove domačije smo na temo 8. marca pripravili izbor vrhunskih slovenskih ilustratorjev – Osmomarčevsko pop up prodajno razstavo, ki se odpre 3. marca!

V sodelovanju z Ljubljana, Unescovo mesto literature smo pripravili odličen knjižni izbor domačih in tujih avtoric. Leposlovje, humanistika in strip. Knjižne novosti in osmomarčevske teme. Od 3. marca na WOLTU in v POP-UP KNJIGARNI na Vodnikovi domačiji!

Lepo vabimo.

Izbrano

ERICA JOHNSON DEBELJAK: DEVICA, KRALJICA, VDOVA, PRASICA

Ponedeljek, 8. marec (18h)

Knjiga Devica, kraljica, vdova, prasica, ki je izpod peresa pisateljice in prevajalke Erice Johnson Debeljak te dni izšla pri založbi Mladinska knjiga, presega žanrske oznake. Ni le knjiga spominov, temveč tudi antropološka analiza vloge ženske kot žene in vdove skozi zgodovino, ki se sooča s tabuji smrti in vdovstva v sodobni družbi: z medikalizacijo in birokratizacijo žalovanja, z bojem za materialno preživetje, nenazadnje pa tudi z (bojda nevarno) seksualnostjo vdov.

 

»Devica, kraljica, vdova, prasica je fascinantna in pronicljiva knjiga spominov, tako osebno pričevanje o tragediji kot antropološka analiza vloge vdove v različnih verstvih, kulturah, mitih in književnosti. Ponuja nam poučno, a obenem srhljivo spoznanje, kako malo se je vloga vdove spremenila v zadnjih tisoč letih,« je zapisala hrvaška pisateljica in publicistka Slavenka Drakulić.

Ob 8. marcu se bo o knjigi z avtorico pogovarjala novinarka in voditeljica Ksenija Horvat.

 

Namesto cvetja izvirna slovenska ilustracija!

OSMOMARČEVSKA POP UP PRODAJNA RAZSTAVA

Galerija Vodnikove domačije

Sreda, 3. marec–petka, 12. marec. Odpiramo v torek, 3. 3. ob 15. uri.

Obdarujmo žene, ženske, prijateljice, dekleta, mame, sestre, sodelavke, punce, tete, sestrične, babice, tašče, snahe, sosede, tiste, za katere nam je mar in jih imamo radi za dan žena z izvirno ilustracijo slovenskih avtoric in avtorjev. Vse so nastale prav za to priložnost. Na praznični dan smo vsako leto vesele pozornosti, izvirnosti pa tudi!

Izbirate lahko med uokvirjenimi in ne-uokvirjenimi deli omejenih serij in originalov, ki so jih prispevale slovenske avtorice in avtorji. Seznam sodelujočih bo objavljen v začetku prihodnjega tedna.

Ob tem boste lahko v galeriji pobrskali tudi po knjižnih naslovih, vključenih v osmomarčevsko POP-UP KNJIGARNO Vodnikove domačije.

*V Galeriji Vodnikove domače je vseskozi možen nakup del slovenskih ilustratork in ilustratorjev, ki so del stalnega prodajnega programa galerije.

___________________________

Odpiralni čas galerije:

Torek-petek: 10.00-18.00

Sobota-nedelja: 10.00-14.00

Informacije: e galerija@divjamisel.org / fb Vodnikova domačija Šiška

Vodja projekta: Maša P. Žmitek

Ljubljana, Unescovo mesto literature

OB 8. MARCU PODARI KNJIGO!

Od 3. marca na WOLTU in v POP-UP KNJIGARNI na Vodnikovi domačiji

 

Odličen izbor domačih in tujih avtoric.

Leposlovje, humanistika in strip.

Knjižne novosti in osmomarčevske teme.

Pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature je skupaj s številnimi založniki ob 8. marcu pripravila izbor knjig domačih in tujih avtoric, ki jih na ljubljanske naslove lahko naročite kar preko dostavne službe Wolt.
Na wolt.si (profil: Ljubljana, mesto literature) boste našli nabor leposlovja, humanistike, stripa, velikih klasik in manj znanih avtoric, knjižnih novosti in osmomarčevskih tem, naročene knjige pa so lahko pri vas (ali tistemu, ki ga želite obdariti) že v dobre pol ure. Vse knjige dostavimo in predamo varno ter v ličnih oblekah, po želji pa preko Wolta naslovnici ali naslovniku pošljemo tudi kartico s sporočilom.

Osmomarčevska knjigarna Ljubljane, Unescovega mesta literature bo na Woltu odprta od ponedeljka do petka med 10.00 in 16.00, naročila pa je mogoče oddati tudi dan prej. Ob tem lahko med 3. in 12. marcem obiščete tudi pop-up knjigarno na Vodnikovi domačiji, kjer boste ob knjigah našli tudi nabor ilustracij.

Vsak dan je dan za knjigo.
Podari jo ob 8. marcu!

 

wolt.si / Ljubljana, mesto literature

mestoliterature.si

 
Sodelujoče založbe:
Anja Golob (samozaložba), Beletrina, Cankarjeva založba, Center za slovensko književnost , Goga, Krtina, KUD Sodobnost International, LUD Literatura, Mladinska knjiga, Sanje, Sophia, Stiparna Stripolis, ŠKUC, UMco, VigeVageKnjige, Založba /*cf.