Dve spletni premieri (Ta obraz in Tišina med nami) in ponovitev romantične drame Jazz

0
244

Spoštovani,

kot je znano, je bila epidemija covida-19 podaljšana. Kljub postopnemu zmanjševanju števila obolelih in prehajanju iz črne v rdečo fazo pa bodo gledališča verjetno še kar nekaj časa zaprta.

V takih razmerah nas lahko obiščete le v virtualnem prostoru. Za vas bomo tudi v prihodnje oblikovali nove in že ustaljene vsebine, ki smo jih poimenovali Gledališče na spletišče (Brez maske, Brez igre o igri, Knjižni namig MGL, predvajanje arhivskih posnetkov uprizoritev …).

Kultura je osnovni gradnik naše identitete in temelj vzgoje, je živa in ves čas med nami. Ker pa v teh časih ne moremo dostopati do nekaterih oblik umetnosti, si prizadevamo med vami, zvestimi gledalci, in nami, neutrudnimi ustvarjalci, ohranjati vsaj osnovne vezi.

Zavedamo se, da so prihod v gledališče, ogled predstave iz parterja in duh po živosti uprizoritve neprecenljivo in nenadomestljivo doživetje, zato si želimo, da bi lahko vse našteto čim prej zopet delili z vami.

V februarju napovedujemo dve spletni premieri in ponovitev romantične drame Jazz na platformi Tretji oder.

Romantično dramo Jazz v režiji Nejca Gazvode (z imenitnima Ajdo Smrekar in Sebastianom Cavazzo) bomo lahko v živo spremljali na predvečer valentinovega, tj. v soboto, 13. februarja, ob 20. uri.

Sledili bosta spletni premieri uprizoritev iz repertoarja letošnje sezone: drama Ta obraz v režiji Tijane Zinajić v četrtek, 18. februarja, ob 20. uri in dramski omnibus Tišina med nami v režiji Nine Šorak v soboto, 20. februarja, ob 20. uri. Spletni premieri in ponovitve so namenjene tudi nekaterim našim abonentom, ki so se odločili, da si bodo določene abonmajske predstave ogledali po spletu.

Obe premieri in ponovitve bodo prenašane na platformi Tretji oder, ki zagotavlja tudi nakup vstopnic.