Fant, ki je vse spravljal v smeh – otroško leposlovje

0
206

FANT, KI JE VSE SPRAVLJAL V SMEH – Otroško leposlovje

Kadar je življenje smešno, se pošali na njegov račun. Billy Plimpton ima visokoleteče sanje: ko odraste, hoče postati slaven komik. Že zdaj pozna veliko šal, a se mu zdi, da mu na poti stoji velika težava: jecljanje. Billy sprva meni, da se bo s to težavo najlažje spopadel tako, da … nikoli ne spregovori niti besede. Tako otroci na njegovi novi šoli ne bodo slišali, da jeclja.

Toda kmalu ugotovi, da to NI najboljši način, kako se spopasti s težavami. (Če nič drugega, je zelo težko povedati šalo, ne da bi izustil eno samo besedo.) Ko si Billy utira pot k slavi, se mu zgodi veliko zabavnih (in nekaj manj zabavnih) reči. Na koncu bo izvedela vsa šola … Če mislite, da lahko ustavite Billyja Plimptona, vedite: Kmalu bo stresel šalo na vaš račun!

Mehka vezava, 12,5 x 19,0 cm, 248 strani.

O KNJIGI SO DEJALI:
»Ta knjiga otrokom na čudovit način pokaže, kako biti samozavestni in zmagovalci, če imajo smisel za humor in lahko druge spravljajo v smeh.« – Baronica Floella Benjamin
»Prijetno in modro, prav tako pa zabavno.« – Shappi Khorsandi
»To je čudež, sestavljen iz šal.« – Scott Evans, The Reader Teacher
»Tako zabavno in radostno.« – Rachel Parris

O AVTORICI:
Helen Rutter živi v Bamfordu v bližini Sheffielda in je več let delala kot igralka. Zadnjih nekaj let piše in uprizarja svoja dela. Zamisel za to zgodbo je dobila pri sinu Lennyju, ki jeclja. Želela je napisati knjigo, ki jo bo z veseljem prebral in v kateri bo gla vni junak otrok, kakršen je on. Upa, da se bodo otroci lahko povezali z občutki, ko nisi slišan, ko se razlikuješ od drugih in ne najdeš svojega glasu.