Fortunacijan Oglejski – velikonočna ponudba

0
149
KNJIŽNE NOVOSTI
Fortunacijan Oglejski: Razlage evangelijev

Izjemno odkritje razlag evangelijev najzgodnejšega oglejskega očeta

Po petnajstih stoletjih pozabe nam Fortunacijanovo delo, najdeno šele leta 2012, odkriva najzgodnejšega oglejskega očeta in prinaša verjetno najstarejši latinski komentar evangelijev. V monografiji, ki predstavlja redko ptico celo v evropskem in svetovnem merilu, je s svojimi besedili in obsežno študijo prvič predstavljen oglejski škof in teolog Fortunacijan, eden prvih eksegetov v vrstah latinsko pišočih kristjanov, nekak nadaljevalec dela petovionskega predhodnika Viktorina.
Delo odpira številne možnosti raziskovanja na različnih področjih. Slovenski prevod omogoča, da se bodo lahko tudi bralci v jeziku današnjih bližnjih sosedov Fortunacijanovega Ogleja srečali z bogato notranjostjo duhovnega sveta človeka, ki je živel in deloval v tako kritičnih in odločilnih časih ter v zgodovinsko-geografskem obzorju, ki je tako tesno povezano tudi z našim slovenskim prostorom. Zaradi svoje pionirske narave bo znanstvena monografija nedvomno koristna za teologe, klasične filologe, zgodovinarje in cerkvene zgodovinarje, končno pa naj besedilo najde bralce tudi med širšim občinstvom.

130 mm x 210 mm • zbirka Cerkveni očetje • 352 strani • prevedla Doroteja Novak • uredil in spremno besedno napisal Jan Dominik Bogataj • urednik zbirke dr. Miran Špelič • 28,00 € • Naročilo …

NAPOVEDUJEMO

VELIKONOČNA PONUDBA

… in še mnoge druge!

Jutri, 31. 3. 2021,  še pohitite v Mohorjevi knjigarni v Celju in Ljubljani, ki bosta skladno z vladnim odlokom od 1. do 10. aprila 2021 ZAPRTI.

Vse izdelke pa še vedno lahko naročite:

Naročene in plačane izdelke lahko po vnaprejšnjem dogovoru prevzamete tudi osebno pred knjigarno na Prešernovi 23 v Celju.

Naj se vsak dan konča z dobro zgodbo!