Irena Ida Katarina Zupan: Kuki, Luki, Muki, Ruki, Puki, Šuki, Zuki, Vuki, Duki in Šek

0
268
Kuki, Luki, Muki, Ruki, Puki, Šuki, Zuki, Vuki, Duki in Šek so bili bratje. Pravzaprav so bili psi. Njihovi mami psici je  bilo ime Rukola, očetu pa Kok. Toda to so bili poredni kužki.
Najprej Kuki. Kuki je bil še kar poreden, ampak nič posebnega. Samo na primer v pasji šoli ni hotel kakati na travo, ampak kar v notranjih prostorih. Bil je čisto črn, zadaj pa je imel belo piko. Luki, je bil tudi še kar poreden, ni se hotel usesti, ko so mu rekli, in ni hotel lajati, ko so mu rekli, ali dati tačke. On je bil čisto rjav. Muki je bil zelo razposajen. Delal pa je tudi čisto vse, samo ne takrat ,ko so mu rekli. On je bil bel s črnimi pikami. Ruki je bil len. Spal je ves čas in ni poslušal nikogar. Puki se ni hotel umivati in ni lepo jedel. Šuki pa je zafrkaval vse okrog sebe. Zuki bi naredil vse za hrano. Vuki je bil oboževalec sira, in če mu ga nisi dal, ni naredil ničesar kar si hotel. Duki pa je bil zasanjan. Ni poslušal nikogar, tudi če si mu ponujal najslajše brikete. Bil je samo v svojem svetu in ni ga zanimalo kaj se dogaja okrog njega. Vsi bratje do tukaj so bili črno-beli. Najzanimivejši je bil Šek. Bil je šekast. Imel je mavrično ovratnico in delal je vse po svoje. Jedel je vse. Bil je poseben in hiter.  Nikoli ni ležal. Vedno je nekaj delal. In nikoli se ni utrudil. Imel je preveč energije.
Mama Rukola je bila črno-bela. Svoje mladičke ni skoraj nikoli kregala, ker jih je imela preveč rada. Oče Kok pa je hodil vzvišeno, ker je bil pasji maneken, in je imel o sebi zelo visoko mnenje. Zato ga je Muki vedno zafrkaval, sploh pa Šek in tudi vsi ostali. To je bila družina Dlakar.