Izšel je težko pričakovani roman Urške Klakočar Zupančič z naslovom Sibilina sodba

0
106

Urška Klakočar Zupančič, avtorica priljubljene knjige Gretin greh, je s svojim izjemnim pisanjem in temeljitim raziskovanjem zgodovinskih dejstev ponovno ustvarila delo, ki nam omogoča, da bolje razumemo preteklost in položaj žensk v patriarhalnem okolju.

Roman Sibilina sodba vas bo popeljal v temačni čas 17. stoletja, ko so ljudje živeli pod senco epidemij, vojn in strahu pred čarovnicami.

Glavna junakinja Sibila je močan ženski lik, ki se hrabro spopada z izzivi patriarhalnega obdobja, knjiga pa je namenjena vsem »divjim ženskam z volčjo dušo«, ki se ne bojijo biti svobodne in se upirajo družbenim normam.

»Napet zgodovinski roman, ki nas popelje v začetke novega veka na Slovenskem ter nam dinamično prikaže popotniško krajino ljudi na begu pred smrtonosno kugo in biriči v lovu na čarovnice. Potujemo med Dolenjsko in Kranjsko v času, ko je bilo nevarno biti znanj željna ženska.

Glavna junakinja Sibila, ki v sebi nosi strašen greh izdajstva in moškega nasilja, se razvija in raste pred bralcem skupaj s svojo zgodbo.Iz nevedne mladenke se prelevi v izkušeno zdravilko in volčjo žensko, ki hlepi po ljubezni in svobodi. Njena sodba je v božjih rokah in ker je bog ljubezen, jo reši prav ljubezen. Njeno zgodbo v delno arhaičnem jeziku, ki nas popelje v 17. stoletje, zapiše njen sin – učenjak. Pisateljica v zgodbo nevsiljivo vnaša skrbno raziskana zgodovinska dejstva in duh časa, ki nam je znan iz Valvasorjeve Slave vojvodine Kranjske– Tanja Tuma

Obenem pa vas toplo vabimo na literarni večer ob izidu knjige!

Pridružite se nam v torek, 21. novembra, ob 19. uri v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Pogovor z avtorico bo moderirala izkušena literarna novinarka Vesna Milek, ki bo skupaj z Urško Klakočar Zupančič raziskovala ozadje pisanja in premisleke, ki so oblikovali to izjemno delo. Odlomke iz knjige pa bo brala Milena Zupančič.

S pomočjo čarobnosti besed in zgodovine bomo skupaj odkrivali globine avtoričinega ustvarjalnega sveta.

Število mest je omejeno, zato si čim prej rezervirajte svojo brezplačno vstopnico!