Minister Arčon z mladimi zamejskimi Slovenci iz projekta Mreža Alpe Jadran

0
61

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon si bo letos tradicionalni slovenski zajtrk privoščil z mladimi zamejskimi Slovenci iz Avstrije, Hrvaške, Italije in Madžarske. JUTRI, 17. novembra 2023, ob dnevu slovenske hrane bo na uradu sprejel udeležence projekta Mreža Alpe Jadran – M.A.J. 2023.

Projekt M.A.J. združuje proaktivne mlade, ki živijo v zamejstvu in v Sloveniji ter si želijo povezovanja in sodelovanja v Alpsko Jadranski regiji. Gre za platformo za kreiranje skupnih projektov, izmenjavo idej in priložnosti. Mladi s projektom pridobijo vpogled v delovanje zamejskih struktur, izobraževalnih možnosti in gospodarsko delovanje. Vodijo ga zamejske organizacije iz vseh štirih sosednjih držav, Slovenska gospodarska zveza v Celovcu iz Avstrije, Zveza slovenskih društev na Hrvaškem, Slovensko deželno gospodarsko združenje iz Hrvaške in Razvojna agencija slovenska krajina iz Madžarske. Finančno projekt podpira Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Jutrišnji obisk v prestolnici matične Slovenije bo sklepni dogodek pestrega dogajanja v okviru projekta M.A.J. 2023. Mladi, ki so stari med 15 in 21 let, so se skozi leto srečali že na več dogodkih v različnih zamejskih krajih.

INFORMACIJA ZA MEDIJE:

Vljudno vabljeni na srečanje ob 10.30. Ob koncu bo priložnost tudi za morebitne izjave za medije ministra in udeležencev srečanja.

LOKACIJA: Erjavčeva 15, Ljubljana