Lehárjeva opereta Vesela vdova na odru CD

0
238

V Linhartovi dvorani Cankarjevega doma se bodo od 13. do 16. oktobra (vse predstave bodo na sporedu ob 19.30) zvrstile ponovitve priljubljenega operetnega bisera skladatelja Franza Lehárja Vesela vdova v domiselni režiji Vinka Möderndorferja in pod taktirko dirigenta Marka Gašperšiča.

 

Gledalci boste lahko ponovno uživali v njenih priljubljenih »operetnih hitih«, kot so Pesem o Vilji, Jaz mahnem jo v Maksim, Valček, Ustne nemo šepetajo in drugih. V vlogah Hane Glavari in Danila Daniloviča bodo ponovno nastopili Martina Zadro oziroma Urška Žižek ter Jože Vidic oziroma Robert Vrčon. V vlogah prešuštnice Valencienne in njenega Camilla pa Dunja Spruk oziroma Norina Radovan ter Dejan Vrbančič oziroma Matej Vovk. Odlično pevsko-igralsko interpretacijo razpoloženih ljubljanskih opernih solistk in solistov, zbora ter orkestra SNG Opera in balet Ljubljana pa bosta v vlogi vsevednega Njeguša, ki razpleta in včasih tudi zapleta niti prisrčne zgodbe, v alternaciji (sprememba, menjava glasu) začinila preverjena dramska mačka Janez Hočevar in Bojan Emeršič.

 

V knjigi Zlato in srebro: Življenje in časi Franza Lehárja je avtor dr. Bernard zapisal, da so v prvih šestdesetih letih po praizvedbi opereto Vesela vdova po svetu uprizorili najmanj 500.000-krat. Prodaja partitur in posnetkov je dosegla na desetine milijonov. Še nobena predstava ali muzikal dotlej ni doživela tako bleščečega komercialnega uspeha kot Lehárjeva Vesela vdova.