Luka Elsner: ŽELEZNA VOLJA

0
712

Tokratno knjižno novost pri Zavodu za kulturno in publicistično ustvarjalnost, Vladimira Rejc, predstavlja knjiga Železna volja.

 

 

Prevedla: Alja Elsner

 

Lektorirala: Vojka Havlas

 

Oblikovanje in priprava za tisk: Urška Orešnik

 

 

V redni prodaji cena knjige znaša 15 EUR.

 

Naročila in informacije

e-mail: vladka@ventilatorbesed.com

tel. št: 041/618-408

 

 

Knjigo Železna volja je avtor Luka Elsner, priznani slovenski nogometaš, namenil mladim, ki jih mika, da bi nekoč prodrli v svet profesionalnega nogometa. Vsebina knjige je razdeljena na več sklopov, ki jih smiselno dopolnjujejo intervjuji z znanimi slovenskimi nogometaši: Andražem Kirmom, Samirjem Handanovićem, Brankom Ilićem in Valterjem Birso. Avtor v knjigi spregovori o svojih izkušnjah v svetu profesionalnega športa. Pri tem nagovarja mlade športnike in jim hkrati na nevsiljiv način svetuje, kako naj trenirajo, skrbijo za zdrav način življenja, se soočajo s porazi in zmagami ter pri tem ohranijo potrebno samozavest in motivacijo. V knjigi avtor predstavi tudi propriocepcijo in model športnega uspeha, vendar pa je knjiga več kot le priročnik za športnike, saj posveča posebno pozornost razvoju osebnosti in se pri tem pogosto sklicuje na misli svetovno znanih osebnosti v svetu športa. Predgovor h knjigi je napisal vratar francoske nogometne reprezentance, Hugo Lloris, avtor uvodne besede h knjigi pa je Jocelyn Blanchard, nekdanja francoska nogometna legenda, ki se je v času aktivnega ukvarjanja s profesionalnim športom proslavil z uspehi v različnih evropskih nogometnih klubih.

 

 

O avtorju

 

Luka Elsner

Luka Elsner je bil rojen 2. avgusta 1982 v Ljubljani. Velik del otroštva je preživel v tujini (Srbiji, Franciji, Avstriji), kamor je družina sledila očetu Marku, priznanemu nogometašu bivše Jugoslavije.

Ko je oče kariero zaključil, se je družina odločila ostati v Franciji, kjer je Luka dokončal študij na Fakulteti za šport (Univerza Nice Sophia Antipolis) in pridobil naziv diplomant športnega treniranja.

Danes profesor športne vzgoje in uspešen slovenski nogometaš izhaja iz družine z dolgoletno in bogato nogometno tradicijo. Z vrnitvijo v Slovenijo se je začela njegova kariera v profesionalnem nogometu. Pridobil je tudi licenco Trener PRO pri Nogometni zvezi Slovenije.

Prve uspehe v nogometu je požel kot rekorder kluba Domžale po številu nastopov. Njegova kariera v tujini se je začela z odhodom v Avstrijo (Celovec), trenutno pa kariero profesionalnega nogometaša nadaljuje v Perzijskem zalivu, v Bahrajnu.