Monika Matsching: Trema

0
82

Celjska Mohorjeva družba vselej poskrbi za zanimive knjižne novitete; tako za otroke, mladostnike in odrasle. Mene, prav tako mojo družino, vedno prijetno presenetijo.

Tokrat mi je prišla v roke knjiga Trema, ki jo je ustvarila Monika Matsching. Za prevod v slovenski jezik je poskrbela Alenka Novak. Zanimivo besedilo obogatijo ilustracije Kai Pannen.

Že naslovnica vedoželjne bralke in bralce kar vabi k listanju, branju, razmišljanju; ponovnemu branju.

TAKOJŠNJA POMOČ PRI TREMI,

NENADNI BLOKADI SPOMINA

IN DRUGIH NEVŠEČNOSTIH.

Sama pravzaprav zlahka premagujem tremo (seveda se mi je pa tudi v določenih trenutkih pojavila!), ampak ta priročnik me je še dodatno prepričal, kako z domiselnimi triki  in preprostimi vajami lahko tremo preprosto ukrotimo.

Drage bralke, dragi bralci, se vam je kdaj zgodilo, da ste zaradi treme in strahu, da se javno izpostavite, vse pozabili? In to kar – nenadoma?

Ste izgubili nadzor nad svojim telesom, glasom… Vaše znanje je v trenutku izginilo… Kako to, da se vam je to pripetilo?

Ali ste vedeli, da lahko trema učinkuje tudi kot naravni doping? Lahko nas celo vzpodbudi, da jo premagamo. Se vam je kdaj kaj takega zgodilo? Lahko nam pišete na: vladka@ventilatorbesed.com

Za premagovanje treme so pomembne preproste telesne vaje, ki jih boste spoznali v knjigi, ki jo danes predstavljamo.

Avtorica knjige, Monika Matschnig, je širši javnosti poznana kot poslovna in osebna svetovalka. Sicer tudi diplomirana psihologinja,  tudi nekdanja vrhunska športnica.

V knjigi Trema, ki je njena uspešnica, odkriva drobne skrivnosti in majhne trike, s katerimi tremo uspešno premagamo.

Vidra Magda, ki je glavna knjižna junakinja, pa pod žarometom odrskih luči dokazuje, da je temu res tako.

Zanimive vsebine že v uvodu pritegnejo bralca z vsebinami, kot so: Vzljubimo tremo; Uravnovesimo telo in dušo; Strah pred nečim novim; Zakaj je trema pri vsakomur drugačna…

Zanimiva je takojšnja pomoč – vaje za dušo; prav tako takojšnja pomoč – vaje za telo … Ni problema, kjer ni problema. Dodatno branje.

Vsekakor branje za otroški, mladostniški svet, prav tako za odrasle.

Prijetno branje in razmišljanje, drage bralke, dragi bralci.