Morske pošasti in druge poslastice

0
361

Serija

Strašne zverinske zadeve

2. knjiga

Morske pošasti in druge poslastice

 

Avtorji: The Beastly Boys

Prevod: Boštjan Gorenc

Format: 130 mm x 195 mm

Obseg: 192 strani

Vezava: trda, dodana posebna prelivajoča se nalepka

Leto izdaje: 2010

ISBN: 978-961-92728-4-8

Cena: 20,99 € (z DDV)

 

Takole od daleč je Ulf radoveden in igriv deček, ki živi na stari graščini. A resnica je vendarle nekoliko drugačna. Ulf je volkodlak, ki se vsako polno luno iz dečka prelevi v volka. Zaresnega, močnega in pogumnega volka. In Ulf je neizmerno dobrega srca. Njegovo srce vedno bije za pravo stvar. To pa je več kot zgolj dobrodošla lastnost za nekoga, ki stanuje v skriti obmorski graščini, ki je postala zavetišče za redke in ogrožene zveri – Kraljevo Društvo Proti Mučenju Zveri. Zavetišče vodi veterinarka doktorica Poljanšek in Ulf ji z največjim veseljem in po svojih najboljših močeh pomaga pri zdravljenju in negi bolnih ali poškodovanih zveri. Družbo pa jima delajo še vila Tatjana, Ulfova najboljša prijateljica, velikan Uroš, sladkosnedi ljubitelj jabolk, duh grofa Janeza Eberharta Krajnika, ustanovitelja znanosti o zvereh kriptozoologije, in grgljač Blaž, kreaturica z zelenim in z vsemi žavbami namazanim jezikom.

A kljub strogi prepovedi mučenja in izkoriščanja zveri na svetu obstajajo tudi taki ljudje, ki se te zapovedi ne držijo in želijo zverem vse najslabše. Najhujši med njimi pa je temačni in hudobni baron Marakaj, ki iz skrivnostnega razloga zveri globoko in iz vsega srca sovraži. Za svojo tarčo si izbere prav zavetišče KDPMZ in njegove stanovalce.

 

Ko v KDPMZ prispe morska pošast s počenolobanjo, mora Ulf tvegati vse (tudi svoje življenje), da jo reši. Kajti zlobnozlobni baron Marakaj se je spet vrnil. In to vsekakor ni dobra novica za zveri. Bo Ulfu uspelo preprečiti njegovo hudobno nakano? Ali pa bo poslastica postal prav on sam?

Kakorkoli že, prihodnost KDPMZJA je v Ulfovih rokah…khm, krempljih.

Druga napeta pustolovščina iz serije STRAŠNE ZVERINSKE ZADEVE.

 

Kmalu nova pustolovščina iz serije Strašne zverinske zadeve POK! … IN TROLA NI VEČ

Čas je za lov na lovce! Brez odlašanja!

Zaprisezi: »Svečano obljubljam, da bom ohranjal naravo in varoval divjino. Od tega dne prisegam zvestobo zverem!«

In tudi ti postani član KDPMZ-ja.