Nagradna igra: Ivan Šega: Kofetarica, Založba Primus, 2021

0
346

O knjižni noviteti Ivana Šege: Kofetarica, ki je izšla pri Založbi Primus, smo v Ventilatorju besed že pisali. Avtorju je uspelo ustvariti nenavaden roman. Radovednega bralca bo pritegnil, zlepa ga ne bodo mogli odložiti iz rok.

Kdo je glavni literarni junak? Usodno srečanje mu življenje nenadoma postavi na glavo. Ob prav nenavadnem času! Ob zaključku študija se pripravlja na mašniško posvečenje… Obremenjuje se s posvetnimi in pregrešnimi mislimi. Z njimi se mora boriti, ko razmišlja o usodnem srečanju. Zakaj? Vsak dogodek se zgodi z določenim namenom… Hm, se je tudi ta?

Ciganka je med spraševanjem nenehno iskala njegov pogled. Večkrat sta se njuna pogleda srečala. Če ne bi bilo na odru toliko ljudi, bi se Lenart, glavni literarni junak, drugače odzival in natančneje sledil njenim vprašanjem. Ciganka mu je natančno napovedala prihodnost: »Pohiti in naredi, kar misliš! Pred seboj nimaš več dosti časa.«

NAGRADNO VPRAŠANJE:

KAKO SE IMENUJE GLAVNI PROTAGONIST V KNJIGI?

Enemu izmed bralcev, ki bo do 07.09.2021 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka, prejme knjigo Ivana Šege: Kofetarica, ki mu jo bo podarila Založba Primus.       

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Renata Butala.