Nagradna igra Revije Zmajček

0
218

Predstavitev JANUARSKE številke REVIJE ZMAJČEK (št. 5, letnik 25)

Dragi prijatelji!
V dolgih januarskih večerih, ko se stemni že popoldne, bomo spet prebirali revijo Zmajček. V njej je polno zimskih vsebin, saj že vsi komaj čakamo na sneg. Verjamemo, da pride!
Sredinski del revije bo otroke tudi tokrat razveselil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke.
Zmajčkova januarska uvodna pesem ima naslov LJUBEZNIVOST. Govori o zadovoljstvu, ki nas na poseben način obogati, ko v mrzlih dneh pomagamo pticam, ki nimajo varnega zatočišča. Pesem je napisala Zvezdana Majhen, ilustrirala pa Kristina Krhin.

Preberite zgodbo o zmaju Negovaju z Zmajskega mosta, ki je pomagal Emi, da je hitreje ozdravela. Ne verjamete? Zgodbo Staršem pa niti besede je napisala Staša Tajana, ilustrirala jo je Kristina Krhin. Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, tokrat nahrani lačne ptice, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa škratek Napakec pri smučanju nesrečno pade …
Bralce bo spet razveselila zgodba v slikopisu. V mestu je vso noč snežilo in zjutraj je ulice prekrivala debela snežna odeja. Kdo bo bolnemu kužku očistil pot do njegove hiše? Še dobro, da ima srčne sosede … Slikopis Dober dan, sosed je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.
V vsaki številki Zmajčka predstavimo eno žival, in tokrat je to jelen. Ste vedeli, da je jelen največji rastlinojedec v naših gozdovih? Vse to in še veliko zanimivega o jelenih boste izvedeli v Zmajčkovi rubriki o živalih.
Zapojete in na inštrument lahko zaigrate uglasbeno pesem Galčkova čopičrokavička, ki jo je napisal David Bedrač, uglasbil pa Dominik Krt. Notni zapis najdete v Zmajčku.
Letos spoznamo različne športe, v januarski številki je to smučanje, v rubriki Slovenske ljudske pa prepevamo pesem Moj očka ima konjička dva.
Na svoj račun bodo prišli tudi spretni in ustvarjalni prstki. Iz kartona, vpetega v sredino revije, lahko sestavite snežaka, v rubriki Ustvarjamo, ki jo pripravlja Petra Korenjak Marčun, pa poiščite namig, kako izdelati hiške, ki se jih bodo razveselile lačne ptice.
Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Socialna pedagoginja Petra Kastelic v januarskem članku za starše razmišlja, zakaj je otroška igra pomembna, in poudarja pomen proste, neusmerjene igre.
To je bil le kratek pogled v januarsko številko Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v našo družbo.

NAGRADNO VPRAŠANJE

V sodelovanju z Ventilatorjem besed bo založba Studio Hieroglif (http://www.zmajcek.net) bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno vprašanje, podarila februarsko številko revije ZMAJČEK. Avtorica uganke je Zvezdana Majhen, v vsaki številki Zmajčka pa jih najdete še več.

Z DVOVEJNIM ROGOVJEM
JE KOT MANEKEN.
KOŠUTO VARUJE,
DA VOLKU NI PLEN.

Bralcu, ki bo do vključno 26. januarja 2019 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka in ga bo določil žreb, bomo poslali zgoraj navedeno nagrado.